Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Gastro / 30. marec 2024

Veľkonočný recept podľa Kolachella: Šľahaný med a zapekaná vianočka s orechami a čučoriedkami

Skúšali ste už niekedy šľahaný med, ktorý sa dokonale hodí k zapekanej vianočke? Slovenská cukrárka Renáta Hečková z Kolachella Cake Studio vás naučí upiecť brioche vianočku s orechami, vanilkovým pudingom a lesnými čučoriedkami.

Veľkonočný recept podľa Kolachella:  Šľahaný med a zapekaná vianočka s orechami a čučoriedkami

Spríjemníte si Veľkú noc a sviatočný stôl niečím výnimočným. Šťavnatá vianočka podľa receptu slovenskej cukrárky Kolachella sa stretáva s lahodným šľahaným medom, orechami a čučoriedkami v jednom dokonale zapekanom dezerte. Bonusom je, že šľahaný med môžete pripraviť vopred a pri správnom uskladnení vám vydrží mesiace. Nechajte sa inšpirovať lahodným receptom, ktorý je ideálnou voľbou pre veľkonočné sviatočné chvíle.

INGREDIENCIE:

  • 250 gramov medu
  • 1 vianočka
  • 50 gramov mandľových lupienkov
  • 50 gramov pekanových orechov
  • 2 hrste drobného ovocia (voliteľná možnosť)
  • 2 lyžice mletých orechov (ľubovoľných)
  • zmäknuté maslo na vymastenie formy a opekanie vianočky
  • práškový cukor na posypanie

VANILKOVÝ PUDING:

  • 280 ml plnotučného mlieka
  • 6 vajec a 3 žĺtka navyše
  • 80 gramov masla
  • 80- 100 gramov medu (záleží na vás ako sladkú chcete vianočku)
  • 1/2 lyžičky soli
  • vanilková pasta 

POSTUP:

Mandľové lupienky opekáme na suchej panvici do zlatista. Nakrájanú vianočku na krajce alebo kocky opekáme na masle. Keď je vianočka opečená, alebo suchšia, vstrebe do seba viac mlieka a bude jemnejšie prepečená. Do vymastenej formy vysypanej orechmi alebo múkou postupne ukladáme chrumkavú vianočku. V hrnci si roztopíme maslo s medom a postupne do mierne ochladenej hmoty zapracovávame po jednom vajíčka, žĺtka, soľ a vanilku. Na záver zriedime mliekom a zalejeme touto zmesou našu vianočku, presypeme orechmi a drobným ovocím. Taktiež je vynikajúca aj bez ovocnej zložky. Zakryjeme alobalom a odložíme do chladničky hodinu, alebo aj celú noc. Následne pečieme pri 160 st. celzia - cca 25 minút s fóliou a následne odokryť fóliu a ďalších 15-20 minút. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom Med šľaháme na stredne vysokých až vyšších otáčkach minimálne 20-25 minút. Šľahaný med nalejeme do uzatvárateľnej nádoby a skladujeme na suchom tmavom mieste aj niekoľko mesiacov.

VIDEO RECEPT nájdete na našom instagramovom profile @topfashionmagazine.

TOP TIP: Po Veľkej Noci zvykne v domácnostiach ostávať veľké množstvo nespotrebovanej vianočky či sladkého pečiva. Slovenská cukrárka Renáta Hečková alias Kolachella vám vo videu poradí, ako zapiecť zvyšky sladkého a vytvoriť si chutný fancy med.

Kolachella Academy

Láka vás viac takýchto receptov ? Kolachella Academy je odpoveď. Kurzy pečenia sú vhodné pre začiatočníkov, ale aj pre tých, ktorí si radi rozšíria nové obzory v kuchyni. Online kurzy si môžete zakúpiť na emailovej adrese: academy@kolachella.sk

„V projekte Kolachella Academy a našich kurzoch ( či už online alebo individuálnych u nás v štúdiu) sa venujeme predovšetkým základom a dôležitým aspektom v oblasti správneho skladania a vyrovnávania toriet, ale aj jednotlivým ingredienciám a ich vzájomným reakciám v tortách. Naše kurzy sú venované nielen úplným začiatočníkom, ale aj milovníkom pečenia, ktorí chcú vylepšiť svoje doterajšie techniky. Vďaka znalostiam sa vyvarujete mnohým chybám a posuniete svoje zručnosti,“ hovorí Renáta Hečková z Kolachella Cake Studio. 

Renáta Hečková z Kolachella Cake Studio
Renáta Hečková z Kolachella Cake Studio
    932

    Súvisiace články