Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Made in Czecho-Slovakia / 26. október 2015

Magická čierna v podaní MIKLOSKO FASHION DESIGN

Jemná dekadencia, zmysel pre dramatickosť a sexy feminizmus – tak vidí jeden z najuznávanejších dizajnérov na slovenskej scéne, Fero Mikloško, obdobie na prelome 70. a 80.

Magická čierna v podaní MIKLOSKO FASHION DESIGN

26.10.2015

Jemná dekadencia, zmysel pre dramatickosť a sexy feminizmus – tak vidí jeden z najuznávanejších dizajnérov na slovenskej scéne, Fero Mikloško, obdobie na prelome 70. a 80. rokov. Slávne filmové a seriálové herečky, spevácke divy hudobných pódií a modelky prestížnych magazínov sa mu stali múzami pri tvorbe jeho najnovšej kolekcie.

MFD_FW15_lookbook_01_Crepova
Značka MIKLOSKO FASHION DESIGN je synonymom takmer 20-ročnej tradície ultra ženského moderného dizajnu, ktorý zároveň vzdáva hold dedičstvu minulých dekád. To nielen z pohľadu línií strihov, ale najmä kvalitou materiálov a prepracovaným vyhotovením. Inak to nie je ani pri najnovšej kolekcii, ktorou, ale dizajnér opäť prináša niečo nové a prekvapivé. Vidí sebavedomú, sofistikovanú a zároveň zmyselnú ženu, ktorá s prirodzenou eleganciou nosí modely odvážnejších strihov, dopraje si kvalitné materiály, nešetrí nápadnými aplikáciami a rozhodne nezabúda na efektné doplnky. Deň a večer sú pre ňu rovnako dôležité keď chce predviesť osobitý štýl a každú príležitosť premeniť na nezabudnuteľnú.


Celú kolekciu, až na jednu výnimku, poňal Fero Mikloško výhradne v čiernej farbe. Vďaka materiálom s rozmanitou štruktúrou a dekoratívnym doplnkom jej to však ani trošku neubralo na zaujímavosti.
„Čierna sa stala za niekoľko posledných sezón jednou z mojich obľúbených farieb, pričom ju nevnímam ako stereotypne univerzálnu, banálne základnú, či prehnane dramatickú. Aj keď som ju dlhšie obdobie vnímal ako okrajovú, dnes viem, že dokáže pôsobiť veľmi živo a optimisticky vďaka zaujímavej štruktúre látky, prepracovanému strihu alebo efektne použitým aplikáciám. Ako nadčasovo elegantná, zmyselne zvodná a postave lichotiaca si našla nenahraditeľné miesto v každej módnej dekáde a nepochybne ho nájde aj v mnohých ďalších – čo cítim rovnako, keď rozmýšľam o mojich budúcich kolekciách," vysvetľuje Fero Mikloško.

MFD_FW15_show_05
MFD_FW15_show_13

Najnovšiu kolekciu dizajnér predstavil v legendárnom bratislavskom V-Klube, ktorého priestor s pôvodnou retro architektúrou vytvorili kolekcii na sezónu jeseň-zima 2015 ideálnu kulisu. Vznikol tu vibrujúci kontrast medzi vysokou eleganciou prezentovaných modelov a uvoľnenou atmosférou prostredia klubu. Originálnym nápadom návrhára bolo aj kruhové mólo. Fero sa jednoducho postaral o každý detail a pripravil pre svojich hostí dokonale výnimočný zážitok. Módnu prehliadku otvárala slovenská top modelka Viera Schottertová, ktorá je aj tvárou lookbooku a modely z dielne ateliéru MIKLOSKO na nej vyzerajú absolútne úchvatne.

Prehliadku si nenechali újsť ani slovenské divy, Adéla Banášová, Lucia Hablovičová, Beata Dubasová, Soňa Mullerová, Denisa Mendrejová a ďalšie.


foto: Jarka Črepová

 

    5965

    Súvisiace články