Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 14. február 2015

Novinky, ktoré nesmú chýbať vo vašej zbierke DVD

Historický výpravný veľkofilm, novodobá klasika od bratov Coenovcov a hit filmových festivalov minulého roka. Opäť sme pre vás vybrali niekoľko noviniek, ktoré práve prichádzajú na DVD.SERIÓZNY MUŽ (2009)Ďalšia novodobá klasika od bratov Coenovcov.

Novinky, ktoré nesmú chýbať vo vašej zbierke DVD

13.2.2015

Historický výpravný veľkofilm, novodobá klasika od bratov Coenovcov a hit filmových festivalov minulého roka. Opäť sme pre vás vybrali niekoľko noviniek, ktoré práve prichádzajú na DVD.

SERIÓZNY MUŽ (2009)
Seriozni_muz_DVD_3DĎalšia novodobá klasika od bratov Coenovcov. Táto cynická snímka, ktorá sa pýši titulom "nejžidovskejší film" tohto bratského dua, získala v roku svojej premiéry oskarové nominácie za najlepší film a scenár. V jednej z vedľajších rabínskych rolí môžete vidieť aj Simona Helberga, ktorý okrem iného účinkuje v populárnom seriáli Teória veľkého tresku.

Réžia: Ethan Coen, Joel Coen
Hrajú: Michael Stuhlbarg, Richard Kind, Fred Melamed, Sari Lennick, Aaron Wolff, Amy Landecker, George Wyner, Katherine Borowitz, Fyvush Finkel, Simon Helberg, Adam Arkin, Michael Lerner, Warren Keith, Rachel Grubb, Raye Birk

Viac o filme:
V rádiu hrá Jefferson Airplane, píše sa rok 1967 a Larry Gopnik (Michael Stuhlbarg), profesor fyziky na pokojnej univerzite na americkom stredozápade sa práve dozvedel, že ho jeho žena Judith (Sari Lennick) opúšťa. Zamilovala sa do jedného z jeho okázalejších známych, Sye Ablemana (Fred Melamed), ktorý na ňu pôsobí rozhodnejšie než nesmelý Larry. V byte s nimi býva jeho večne nezamestnaný brat Arthur (Richard Kind), Larryho syn Danny (Aaron Wolff) je neustále v ťažkostiach a dcéra Sarah (Jessica McManus) kradne Larrymu peniaze z peňaženky a sporí na plastickú operáciu. Anonym sa ho snaží pripraviť o miesto, jeden zo študentov ho upláca a súčasne vydiera a susedka odvedľa ho mučí tým, že sa opaľuje nahá. Zúfalý Larry sa vydá s prosbou o pomoc za tromi rôznymi rabínmi, aby mu pomohli vysporiadať sa s jeho problémami a stať sa lepším človekom. Serióznym mužom.

Trailer:
{youtube}mDKHWRbK2_Q{/youtube}

KRÁĽOVA PRIAZEŇ (2008)
Kralova_prizen_DVD_3DHistorický výpravný veľkofilm Kráľova priazeň sa odohráva na dvore Henricha VIII. Zrada i milostné vzťahy sa odvíjajú na pozadí udalostí, ktoré odštartovali anglickú reformáciu. Strhujúci príbeh plný lásky, túžby a intríg rozpráva o vzťahu dvoch sestier Anny (Natalie Portman) a Mary (Scarlett Johansson) Boleynových, ktoré bojujú o priazeň kráľa (Eric Bana). Intrigy na anglickom dvore, hviezdne obsadenie a prepychové kostýmy – dobré dôvody na obstaranie DVD Kráľova priazeň.

Réžia: Justin Chadwick
Hrajú: Natalie Portman, Scarlett Johansson, Eric Bana, Jim Sturgess, Kristin Scott Thomas, Mark Rylance, Ana Torrent, Juno Temple, Eddie Redmayne, Andrew Garfield, David Morrissey, Benedict Cumberbatch, Michael Smiley, Elizabeth Croft, Alfie Allen, Mark Lewis Jones

Viac o filme:
Život mladučkej Mary je lemovaný rozhodnutiami jej otca a strýka. Vo chvíli, keď sa kráľ začne obzerať po milenke, majú Boleynovci v ohni hneď dve želiezka. Ich cestu hore, po spoločenskom rebríčku nesmie nič ohroziť. V dobách, kedy osude žien rozhodovala rodina, Mary nasledovala pravidlá a Anna sa rozhodla vzoprieť. Túži zvíťaziť nielen nad svojou sestrou, ale aj nad samotnou Katarínou Aragonskou. Chce sa stať kráľovnou Anglicka.

Trailer:
{youtube}vzmMLcDdjqg{/youtube}

BOYHOOD (2014)
Chlapectvi_DVD_3DTento letný filmový hit zaútočil na cinefilov už na festivale v Sundance, ďalej dojímal na nemeckom Berlinale a následne sa stal najväčším festivalovým obľúbencom aj v českých Karlových Varoch. Jedinečný film, ktorý dokázal zakonzervovať 12 rokov dospievania jedného chlapca by rozhodne nemal chýbať v žiadnej DVD a BD kolekcii. Boyhood je ďalší míľnik v modernej kinematografii, ktorú režisér Richard Linklater tak pravidelne zásobuje, a to napríklad so svojou americkou kultovkou Slacker alebo s konverzačnou romantickou trilógiou Pred úsvitom, Pred súmrakom a Pred polnocou. Okrem iného film Boyhood určite zaujme i hudobných fanúšikov – pretože každá éra má aj svoj soundtrack.

Réžia: Richard Linklater
Hrajú: Patricia Arquette, Ellar Coltrane, Ethan Hawke, Evie Thompson, Tamara Jolaine, Lupe Trejo, Nick Krause, Zoe Graham, Lorelei Linklater

Viac o filme:
Boyhood je výnimočný príbeh o dospievaní obyčajného chlapca, na ktorom režisér Richard Linklater na ňom pracoval dvanásť rokov. Každý rok sa na tri až štyri natáčacie dni zišla tá istá zostava hercov a tvorcov, aby nakrútila ďalší čriepok do jednej životnej mozaiky. Výsledkom je snímka, ktorá je neobyčajná svojou obyčajnosťou a tiež tým, ako neuveriteľne pestrú škálu emócií dokáže zo svojich divákov vydolovať. Mason (Ellar Coltrane) je sympatický šesťročný chlapec, ktorý po rozvode rodičov žije so staršou sestrou Sam (Lorelei Linklater) a mamou (Patricia Arquette). S otcom (Ethan Hawke) sa ale obe deti pravidelne vídajú a majú s ním kamarátsky vzťah. Taká je Masonova východisková životná situácia, z ktorej sa vydáva v ústrety puberte, dospievaniu a dospelosti. Po ceste míňa hŕbu známych a priateľov, prvých a druhých lások, konfliktov a zmierení so sestrou a matkou a ďalších životných križovatiek, ktoré všetci tak dôverne poznáme.

Bonusy:
Pohľad do zákulisia filmu Boyhood

Trailer:
{youtube}ksAIuJLeMuc{/youtube}

Vybrané filmy prináša na DVD a Blu-ray Bontonfilm.
Ešte viac noviniek nájdete tu.

 

    3607

    Súvisiace články