Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 17. March 2021

Základy francúzskeho obliekania

Kto by nemiloval francúzsky štýl? Nie je totiž založený na konkrétnych kúskoch či trendoch, ale na pocite, ktorý vytvára.

Základy francúzskeho obliekania

Kto by nemiloval francúzsky štýl? Nie je totiž založený na konkrétnych kúskoch či trendoch, ale na pocite, ktorý vytvára. Je ležérny, šarmantný, nenutený a veľmi ženský bez toho, aby vynakladal veľa očividinej námahy. Vďačí za klasickým, univerzálnym kúskom, ktoré využíva sofistikovaným spôsobom.

Stavte na neutrálne farby

Šatník založený na neutrálnych farbách je predurčený na úspech. Samozrejme to neznamená nosiť výhradne tieto farby, avšak základ by mal jednoznačne pozostávať práve z nich. Čierna, sivá, hnedá či béžová sa jednoducho kombinujú a hodia sa práve ku akýmkoľvek iným, výrazným či tlmeným farbám. Sú bezsezónne a využiť sa skutočne dajú na tie najrôznejšie spôsoby.

@erinoffduty

Členkové čižmy sú základ

Členkové čižmy patria k must-haves v každom francúzskom šatníku. Dôvodom je ich vysoká využiteľnosť naprieč sezónami od jesene až do jari a ich jednoduchá kombinovateľnosť, či už s nohavicami, šatami, nohavicovými kostýmami, sukňami, s čímkoľvek. Nehovoriac o tom, že ide o praktickú obuv, v ktorej sa dá vybaviť behačky po meste, nákupy na víkend, ale zvládnete v nich aj formálne stretnutia či drinky s kamarátmi.

salome.mory@salome.mory

Pánske prvky ako prvá pomoc

Ak sa lepšie pozriete na to, čo nechýba v šatníku asi žiadne Parížanky, nájdete tam oversized sako inšpirované pánskym šatníkom. Tento kúsok perfektne vystihuje podstatu francúzskeho štýlu založeného na ležérnej elegancii. Takéto sako sa dá využiť v kombinácii s ostatnými klasickými kúskami ako džínsy a biele tričko, no ladí aj s mnohými aktuálnymi trendami.

juliesfi@juliesfi

Netýrajte sa podpätkami

Možno by ste si mysleli, že ku sofistikovanosti Francúzok budete potrebovať podpätky, avšak opak je pravdou. Štýlové ženy z Francúzska uprednostňujú komfort pre sileným sexepílom a pokiaľ jednoducho nemajú náladu na podpätky, pokojne ich vymenia. Častou voľbou bývajú práve mokasíny, ktoré sú momentálne veľmi trendy, avšak v ich šatníkoch ide o nadčasový, klasický kúsok, ktorý je nielen praktický, ale aj jednoducho kombinovateľný a nestarnúci.

pia mbd@pia_mbd

Univerzálna kabelka

Kabelka, s ktorou môžete stráviť pokojne aj celý deň, od ranných zhonov pred prácou cez pracovné stretnutia či vybavovačky až po večeru v obľúbenej reštaurácii (za bžených podmienok mimo karantény). Jednoducho ide o kabelku, ktorá je univerzálna a štýlovo využiteľná na rôzne príležitosti. Do takéhoto nadčasového kúsku sa jednoducho oplatí investovať pretože ho jednoznačne využijete. Stavte preto na kvalitu, ktorá vás podrží počas dlhých rokov.

annelauremais@annelauremais

Foto: Instagram

3367

Súvisiace články