Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 31. July 2017

Šaty podľa typu postavy

Výber šiat dokáže byť niekedy problematický. V čom to však je, že nám niektoré strihy šiat vôbec nesadnú?

Šaty podľa typu postavy

Výber šiat dokáže byť niekedy problematický. V čom to však je, že nám niektoré strihy šiat vôbec nesadnú? Každá postava si vyžaduje iný prístup a výber šiat v tom nie je výnimkou. Vďaka našim typom však už nestúpite vedľa!

 

Atletická

athletic

Štíhla postava, po ktorej túži mnoho žien, no tie, ktoré ju majú by zrejme privítali viac kriviek. Opticky si môžete objem pričarovať tam kde potrebujete vďaka volánom, vrstveniu a iným detailom. Pre vás sú teda vhodné rôznorodé modely s aplikáciami, ale aj a efektnými prestrihmi.

veronica beard

Veronica Beard (Net-A-Porter)

Presýpacie hodiny

hourglass

Práve tento typ postavy je pre mnohé ženy ideálom krásy. Pre jeho zvýraznenie určite siahnite po zavinovacích modeloch, prípadne doplňte šaty opaskom, kedy vaše krivky dokonale vyniknú. Vyhnúť by ste sa mali beztvarým, voľným modelom, ktoré nielenže všetko pekné zakryjú, ale aj zvyknú deformovať.

 ORSAY Fall 2017 dress 699 CZK 432014 web

Orsay

Jablko

appl

Tento typ postavy sa môže väčšinou pýšiť štíhlymi, závideniahodnými nohami. Preto by ste ich mali nechať vyniknúť, no zároveň odpútajú pozornosť od problematickej strednej partie. Ideálne sú preto šaty empírového strihu končiace tesne nad kolenami.

 mango

Mango

Trojuholník

triangle2

Vybalansujte svoju postavu vďaka šatám, ktoré obopnú vašu hornú časť tela a tej dolnej zase dodajú voľnosť. Tento efekt však dosiahnete aj vďaka potlačiam či aplikáciám, ktoré by takisto mali byť umiestnené vo vrchnej časti šiat.

 ORSAY Fall 2017 dress 699 CZK 421124 web

Orsay

Obrátený trojuholník

triangle

V porovnaní s predchádzajúcim typom postavy, obrátený trojuholník potrebuje dodať objem dolnej časti tela a odpútať pozornosť od tej hornej. Najvhodnejšie pre vás preto budú modely v áčkovom strihu, ako aj výstrihy do véčka. Takisto sa sústreďte na rôzne aplikácie či volány, ktoré dodajú dolnej časti objem.

11 Marie Lund VAN GRAAF 3499CZK

Marie Lund

    2283

    Súvisiace články