Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 9. September 2016

Šperky pod vplyvom sochárstva

Móda sa často inšpiruje umením, rôznymi umeleckými smermi či štýlmi. Ako to však vyzerá keď sa sochárstvo transformuje do šperkov?

Šperky pod vplyvom sochárstva

Móda sa často inšpiruje umením, rôznymi umeleckými smermi či štýlmi. Ako to však vyzerá keď sa sochárstvo transformuje do šperkov?

Šperky sú neoddeliteľnou súčasťou outfitu mnohých z nás. Vďaka nim môžeme do každodenného života priniesť presne tie elementy, na ktoré máme práve náladu. Či už hravosť, sofistikovanosť či eleganciu, alebo dramatickosť. Dokážu oživiť aj tie najjednoduchšie outfity a to s minimálnou námahou.

Šperky a doplnky, ktoré sa inšpirujú sochárstvom sú naozaj výnimočné kúsky využívajúce viacero techník spracovania a takisto aj množstvo rôznych materiálov od betónu až po klasické kovy. Dovoľuje im to pohrávať sa s ich tvarmi, detailmi aj štruktúrou a tým vyzdvihnúť ich umeleckú dušu. Viacerí dizajnér tvoriaci šperky v tomto duchu navyše formujú jednotlivé modely inštiktívne bez skíc, čím dosahujú osobitosť každého produktu. Pokiaľ siahnete po nejakom kúsku v tomto štýle, skúste ho skombinovať s jednofarebnými a monochromatickými modelmi. Dodá im to šťavu a zároveň nechajú vyniknúť tie malé umelecké diela.


Staskauskas‘ jewelry (S’j)
Litovská značka sa zameriava na kombináciu prírodných a syntetických materiálov v industriálnom štýle. Ich štýl je pomerne eklektický, no každým kúskom sa snažia vyrozprávať konkrétny príbeh. Kombinovaním čiernej a zlatej sa im podarilo kontrastne prepojiť luxus a umenie.

{gallery}top_fashion/Alex/šperky/sj{/gallery}


Annelise Michelson
Dizajnérka Annelise nemohla svoju kariéru odštartovať lepšie, jej cesta začala priamo pri menách ako Vanessa Bruno či Hermès. Avšak osobná hodnota šperkov je učarovala natoľko, že začala vytvárať dizajny pod svojim menom. Jej dizajny bývajú androgénne, ale aj veľmi ženské a zmyslené. Každý z nich je však navrhnutý tak, aby jemne dotváral ľudské telo a tým prinášal na svet jeho novú podobu. Všetky jej produkty sú dostupné v limitovaných množstvách.


Cheryl Eve Acosta
Cheryl svojou tvorbou úplne redefinovala pojem šperky. Priniesla doň výrazné umelecké prvky, ktoré ich premenili doslova na nositeľné umelecké diela. Každý z modelov z jej dielne prezentuje určitý prírodný element. Výber a kombinácia tvarov a farieb vytvárajú jedinečnú symbiózu, ktorá opisuje kontrastný vzťah človeka a prírody.

    1542

    Súvisiace články