Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Módne prehliadky / 11. apríl 2014

F&F jeseň/zima 2014 fashion show v Londýne

Už po druhýkrát predstavila módna značka F&F svoju kolekciu priamo v Londýne, Mekke svetovej módy. Trendy tohtoročnej sezóny jeseň - zima sledovali pozvaní novinári, známe osobnosti, blogeri a stylisti nielen z Británie, ale i zo Slovenska, Čiech, Maďarska, Poľska, Turecka a ďalších krajín.

F&F jeseň/zima 2014 fashion show v Londýne

11.4.2014
Už po druhýkrát predstavila módna značka F&F svoju kolekciu priamo v Londýne, Mekke svetovej módy. Trendy tohtoročnej sezóny jeseň - zima sledovali pozvaní novinári, známe osobnosti, blogeri a stylisti nielen z Británie, ale i zo Slovenska, Čiech, Maďarska, Poľska, Turecka a ďalších krajín. Medzi nimi aj my.

Dobrodružstvo slovenskej výpravy sa začína tesne po piatej hodine rannej na parkovisku pred Istropolisom. V polospánku nastupujeme do autobusu, kde nás už víta dobre naladený tím F&F – Zuzka, Rasťo, Silvia a Janka. Adrenalín nám hneď na začiatok zdvihla kolóna na rakúskej dialnici, no všetci účastníci nakoniec let stihli a o niekoľko hodín neskôr už prichádzame do elegantného hotela v srdci finančného distriktu mesta Londýn, Grange St. Paul's Hotel. Rýchly brunch v átriu hotela bol príjemným osviežením a pár hodín do začiatku samotnej prehliadky sme sa rozhodli využiť na rýchly shopping na križovatke Oxford a Regent Street.

O šiestej už všetci pekne nahodený v style "fashion chic" opäť vyzeráme autobus s nápisom SLOVAKIA. Nádvorie legendárneho paláca Somerset House, ktorý je okrem iného domovom londýnskeho fashion weeku, zaplnilo viac ako 500 hostí. Prehliadku značky F&F si nenechali ujsť ani osobnosti britského spoločenského života a niekoľko medzinárodne známych celebrít: speváčka a hudobníčka, Sophie Ellis Bextor, rapper a hudobný producent, Professor Green, spevák a skladateľ, Tinchy Stryder, rozhlasový a televízny moderator, George Lamb, modelka, blogerka a DJ-ka Bip Ling a hviezdy britských reality show ako Millie Mackintosh, Lucy Mecklenburgh, Amy Willerton, Sam a Billie Faiersové. Nechýbala ani známa česká modelka Simona Krainová, moderátorka Fashion TV Czech & Slovak Nikol Moravcová, či víťazka Miss Slovensko 2009 a riaditeľka nášho magazínu Top Fashion, Barbora Franeková, ktoré sledovali predstavenie novej kolekcie s ďalšími VIP hosťami z prvého radu.


Šestnásťminútová show ponúkla trendové inšpirácie zo svetových mól, ktoré budú k dispozícii na jeseň 2014 v predajniach F&F. Náš obdiv si zaslúžil Luis Rodriguez, známy newyorský stylista, ktorý sa opäť postaral o atraktívne kombinácie na prehliadkovom móle a okrem toho sa už niekoľko sezón úspešne podieľa aj na reklamných kampaniach F&F.
Tvár minuloročnej letnej kampane F&F, medzinárodne úspešný model, John Kortajarena, sa stal opäť hviezdou aj módnej prehliadky.
Značka touto prehliadkou jednoznačne obhájila svoju pozíciu v módnych kruhoch a aj túto jeseň budú mnohé kúsky z jej kolekcie zaručene patriť medzi vychytávky sezóny! Kolekcie F&F sú v súčasnosti dostupné vo viac ako 2000 predajniach v dvanástich krajinách po celom svete.

fotka_5_kopia2

fotka_2_kopia2
Top Fashion v Somerset House (Barbora Franeková, Janka Zajasenská, Jakub Kubica)

top_DSC8375
Naše obľúbené looky z prehliadky.

DÁMSKA KOLEKCIA
Sezóna jeseň/zima v F&F prináša nové siluety zahalené do luxusnejších materiálov, ktoré sa tentokrát pohrávajú rovnako s dĺžkou ako aj s objemom. V ponuke je množstvo variácií od dlhých padavých šiat až po skrátené swingujúce dĺžky 60. rokov. Populárne vrstvenie inšpiruje nielen k noseniu viacerých odevov naraz, ale prináša aj mix materiálov. Aj keď celá kolekcia pôsobí veľmi elegantným dojmom, ponúka taktiež ležérnejšie kúsky v podobe voľnejších pletenín či splývavých šiat s kvetinovými motívmi.
Farebná paleta je rovnako pestrá. Od svetlých, nežných tónov prechádza do tmavších, dramatických odtieňov sivej a čiernej v kombinácii s fialovou, bordovou a metalickými prvkami. Náznak gotického štýlu 90. rokov vnášajú transparentné čierne topy a šaty efektne kombinované so sakami a kabátmi z ťažších látok. Štrasové a flitrové aplikácie dodávajú modelom noblesne dramatický nádych.
Kožuchy v niekoľkých dĺžkach, strihoch a farbách a kožušinové štóly sa objavili skombinované s priliehavými šatami a slim fit kostýmami pre dokonalý a elegantný retro štýl.

PÁNSKA KOLEKCIA
Kľúčovým prvkom pánskej kolekcie je kabát. Jeho miesto v "povinnej výbave" súčasného muža je nenahraditeľné. V kolekcii F&F sa stretávame s jeho zaujímavými oživeniami či novými prvkami. Do popredia sa ako ikona pánskeho štýlu, dostáva bomberová bunda. Nové materiály znásobujú možnosti jej kombinovania. Vyspelé techniky spracovania prinášajú strihy oblekov zoštíhľujúce a zdokonaľujúce mužskú siluetu. Košele s potlačou a štruktúrované pleteniny dodávajú formálnemu oblečeniu invenčný vzhľad.
Klasické vzory, ako napríklad rybia kosť, sú modernizované farebným vyhotovením, alebo kombinované s grafickou či kvetinovou potlačou.
Odtiene jesene budú v pánskom šatníku tmavé, zároveň však sýte a výrazné. K čiernej sa pridajú studené odtiene tmavej modrej, zelenej a obľúbená antracitová. Na zahriatie v chladnom počasí je kolekcia doplnená bordovou a neutrálnou béžovou.

Prehliadku mali možnosť sledovať všetci priaznivci módy a fanúšikovia značky F&F vďaka živému on-line prenosu na stránkach www.F-F.com. Pozrieť si ju môžete už aj u nás:

{youtube}7ypqZGn4AVk{/youtube} 

Nás po prehliadke čakalo veľké prekvapenie. Úžasná večera na luxusnej lodi plaviacej sa po Temži. Vysvieté dominanty Londýna, delikatesy v podaní tímu Jemieho Oliviera, skvelá hudba od DJ, ktorý hral aj na svadbe Kate Moss a samozrejme super show... to sú zážitky, za ktoré ďakujeme tímu F&F!

pripravila: Jana Zajasenská

 

    6396

    Súvisiace články