Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Dizajn / 13. June 2017

BADW 2017: Ustálená hladina

Expozícia v rámci BADW s názvom Ustálená hladina si vzala inšpiráciu z mesta konania. Bratislava je úzko prepojená s riekou Dunaj, na ktorej leží.

BADW 2017: Ustálená hladina

Expozícia v rámci BADW s názvom Ustálená hladina si vzala inšpiráciu z mesta konania. Bratislava je úzko prepojená s riekou Dunaj, na ktorej leží. Moc vody, jej divokosť a nespútanosť, ale aj melanchólia či poznanie sa stali motívom pre túto inštaláciu, v ktorej sa zúčastnili dizajnéri z rôznych krajín. Tí nám predstavili svoju hladinu poznania, z ktorej sa vynoril ich pohľad na veci.

Gugliemo Poletti

Taliansky dizajnér prezentoval svoju tvorbu aj na prestížnom Salone del Mobile a následne v Bratislave. Skúma materiály a ich limity, pričom často zachádza do extrémov. Snaží sa o znovuobjavenie podstaty materiálov a zároveň odhaľuje ich krehkosť či pevnosť.

Samy Rio

Francúzsky dizajnér prepája materiály a odvetvia, ktoré podľa tradičného trhu nejdú veľmi dokopy. V inštalácii, ktorú sme mohli vidieť počas BADW využil drevo pri produktoch, kde stále dominujú plasty. Vidieť sme tak mohli napríklad sušiče vlasov, ktoré mali výrazne výtvarný charakter.

IMG 2736

Sander Wassink

Výrazná postava holandského dizajnu rád experimentuje, mieša a recykluje. Neobmedzuje sa žiadnou technológiou či materiálom, z čoho vznikajú v skutku výnimočné výtvory.

IMG 2732

Tadeáš Podracký a Markéta Kratochvílová

Dvojica, ktorá nepracuje spolu, ale vedľa seba. V minulosti zaujali svojou sci-fi kolekciou Skywalkers a tentokrát opäť vytvorili unikátne objekty. Tadeáš sa zameral na produkt a jeho netradičnú podobu, zatiaľ čo Markéta pracuje telom a jeho intimitou.

1

Vandasye

Georg Schnitzer a Peter Umgeher z viedenského štúdia Vandasye tvoria všetko od priemyselného dizajnu po výtvarné koncepty. Ich filozofiou je najmä vnímanie dizajnu v kontexte, pracujú s materiálom vo vrstvách.

IMG 2735

    1303

    Súvisiace články