Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 20. May 2013

Neviete si rady s akné? Vyskúšajte mikrostriebro

V súčasnosti sa stretávame smnohými problémami pokožky, či už je suchá, zapálená alebo dokonca svrbiaca. Vynikajúcou pomocou pri riešení týchto nedostatkov pleti je využitie takzvaného mikrostriebra vkozmetických výrobkoch.Ide o moderné, technologicky upravené kovové striebro vo forme prášku s veľkosťou častíc 11,6 µm, ktoré má biologický aktívny povrch.

Neviete si rady s akné? Vyskúšajte mikrostriebro

20.5.2013

Naturprodukt_striebro_01V súčasnosti sa stretávame s mnohými problémami pokožky, či už je suchá, zapálená alebo dokonca svrbiaca. Vynikajúcou pomocou pri riešení týchto nedostatkov pleti je využitie takzvaného mikrostriebra v kozmetických výrobkoch.

Ide o moderné, technologicky upravené kovové striebro vo forme prášku s veľkosťou častíc 11,6 µm, ktoré má biologický aktívny povrch. Špongiovitá štruktúra, ktorá umožňuje dobré priľnutie mikrostriebra na pokožku aj pri nízkych koncentráciách, uvoľňuje malé množstvá iónov striebra.

Baktérie, traste sa!
Najdôležitejšou vlastnosťou mikrostriebra – a striebra vôbec – je jeho výrazný antimikróbny účinok, ktorý bol známy po stáročia. Efektívne zníženie počtu mikroorganizmov pomocou striebra je vyššie ako pri súčasných moderných konzervačných prostriedkoch. Práve preto sa do kozmetických výrobkov s obsahom striebra nepridávajú ďalšie konzervanty. Uvádza sa, že striebro je schopné zničiť okrem baktérií i vírusy, huby a kvasinky. Ióny, ktoré mikrostriebro uvoľňuje, pôsobia priamo na bunkovú stenu mikroorganizmov, rozrušujú ju a zabraňujú ďalšiemu deleniu mikroorganizmov. Pokožka zbavená mikroorganizmov sa zotaví, oživí a normalizuje. Vyhladí sa a opätovne získa svoju prirodzenú elasticitu a jemnosť.

Striebro na pokožke pôsobí:

  • Regulačne – vysokoaktívnym antimikróbnym pôsobením proti širokému spektru mikroorganizmov zabraňuje vzniku infekcií.
  • Ochranne – antibakteriálne – účinok spočíva v tom, že striebro ničí iritačné baktérie a pomáha normalizovať flóru pokožky, vďaka čomu zároveň udržiava jej zdravú rovnováhu.
  • Stabilizujúco – protizápalovo – účinok striebra sa prejavuje tak, že potlačí zápal, zapríčinený patogénnymi mikroorganizmami, a zabráni množeniu škodlivých mikroorganizmov.

Je to bezpečné?
Mikrostriebro je v kombinácii s inými prostriedkami ideálne na zlepšenie stavu pokožky, najčastejšie v kombinácii s pantenolom a zinkom. Nemá nepriaznivé účinky, veľmi dobre sa znáša, zostáva na pokožke a nevstrebáva sa. Využíva sa všade, kde treba ochrániť pokožku pred mikroorganizmami. Najčastejšie je súčasťou prípravkov na atopickú pokožku, na suchú pokožku a suché pery (ochrana pred infekciou), deodorantov a krémov na chodidlá (proti baktériám, ktoré spôsobujú zápach nôh), proti akné, na čistenie pokožky (protibakteriálne mydlá a šampóny), zubných pást (antibakteriálny účinok) a je aj súčasťou depilačných krémov (ochrana pred infekciou).

Naturprodukt_striebro_02

Skin In Balance Mineral
Účinky mikrostriebra si môžete overiť prostredníctvom produktu, ktorý ponúka jedinečnú kombináciu účinných látok pre zdravú a čistú pleť bez akné. Je vhodné pre mastnú a zmiešanú pleť. Redukuje začervenanie, zmatňuje, predchádza vzniku pupienkov a komedónov
s mikrostriebrom - antibakteriálne pôsobenie
so zinkom – posilňuje obranyschopnosť
s extraktom z olivových listov – protizápalový účinok
bez pridaných farbív, silikónových olejov a parafínu.

  • Hydratácia na deň – Skin in Balance Mineral Hydratačné fluidum
  • Regenerácia v noci – Skin in Balance Mineral Nočné fluidum
  • Čistenie ráno a večer - Skin in Balance Mineral Rozjasňujúci čistiaci krém
  • Doplnková starostlivosť - Skin in Balance Mineral Regulujúca čistiaca maska

www.naturprodukt.sk




    5653

    Súvisiace články