Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Líčenie / 23. August 2017

Ako vytvoriť dokonalú očnú linku

Každá z nás sa o ňu snaží, no nie vždy sa nám podarí. Dokonalá očná linka, ktorá nám dodáva zvodný pohľad je doslova veda.

Ako vytvoriť dokonalú očnú linku

Každá z nás sa o ňu snaží, no nie vždy sa nám podarí. Dokonalá očná linka, ktorá nám dodáva zvodný pohľad je doslova veda. Naučte sa s nami pár trikov, vďaka ktorým si ráno nielenže ušetríte čas, ale aj nervy.

1. Keď používate ceruzku

Najlepšie na vytváraní linky ceruzkou je, že vôbec nemusí byť dokonalá, práve naopak. Vďaka nej si nakreslíte ideálny “rozmazaný” punkový look. Použiť však vôbec nemusíte iba čiernu ceruzku, skúste napríklad hnedú, pri ktorej vyniknú modré aj zelené oči. Rozmazávať začnite od stredu viečka a postupne smerom von. Vyhnite sa však vytváraniu mačasej linky, na to potrebujete iný typ linky. Sústreďte sa radšej na zvýraznenie prirodzenej línie rias, vďaka čomu bude vaše líčenie pôsobiť neutrálnejšie.

2. Keď používate tekutú linku

Mnohé z nás sa tekutej linky boja. Je síce Pravda, že manipulácia s ňou je náročnejšia, no výsledný efekt za to stojí. Ak si však prácu predsa len potrebujete uľahčiť, uprednostnite tekutú linku vo fixke pred klasickou fľaštičkou so štetcom. Vďaka fixke budete mať pevnejšiu ruku a farbu pod kontrolou. Začnite kresliť od vnútroného kútika oka čo najjemnejšie a postupujte do vnútroného rohu. Pre dokonalý uhol zatočenia mačacej linky sa sústreďte na koniec vášho obočia a snažte sa ju namieriť práve naň. Ak nemáte pevnú ruku, pokojne použite kúsok lepiacej pásky, ktorá vás povedie.

3. Keď používate gélovú linku

Pri tomto type linky budete potrebovať najviac praxe a takisto pevné nervy. Základom však je správne zvolený štetec na aplikáciu linky, ktorý má špeciálne zakrivenie práve na tento účel. Ďalej potrebujete mať na pamäti, že gél schne naozaj veľmi rýchlo, takže by ste aj vy mali pracovať veľmi rýchlo. Ak mávate mastné viečka, mali by ste takisto zainvestovať do podkladovej bázy, ktorá sa postará o trvácnosť linky. Ďalej pokračujte ako pri aplikácii s tekutou linkou. Je to síce najobtiažnejšia aplikácia, no len ňou dosiahnete dokonalé grafické linky.

    1732

    Súvisiace články