Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Módne ikony / 19. April 2013

Šampanské a kostýmy z filmu Veľký Gatsby

Značka Moët & Chandon slávnostne oznámila, že sa stala oficiálnym šampanským filmovej adaptácie Veľkého Gatsbyho. Súčasne s tým módny brand Brooks Brothers sprístupnil v priestoroch svojej predajne na Regent´s Street výstavu 10 kostýmov, ktoré mali v adaptácii režiséra Baza Luhramanna na sebe Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan a ďalší herci.Autenticita na prvom miesteZnačka Brooks Brothers sa úzko podieľala na príprave kostýmovej stránky filmu.

Šampanské a kostýmy z filmu Veľký Gatsby

19.4.2013

Značka Moët & Chandon slávnostne oznámila, že sa stala oficiálnym šampanským filmovej adaptácie Veľkého Gatsbyho. Súčasne s tým módny brand Brooks Brothers sprístupnil v priestoroch svojej predajne na Regent´s Street výstavu 10 kostýmov, ktoré mali v adaptácii režiséra Baza Luhramanna na sebe Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan a ďalší herci.

Gatsby_brooks_01


Autenticita na prvom mieste
Značka Brooks Brothers sa úzko podieľala na príprave kostýmovej stránky filmu. Spolupracovala s kostýmovou výtvarníčkou, Catherine Martin, ktorá je v súkromí manželkou režiséra Buza Luhrmanna. Filmové šaty si môžete pozrieť na vlastné oči až do konca mája 2013. "Vo Fitzgeraldových písomnostiach sa Brooks Brothers spomína nespočetnekrát, a to ako dodávateľ mimoriadne kvalitného oblečenia, ktorým sa americký muž chcel odlíšiť od ostatných džentlmenov. Toto fundamentálne spojenie dodalo výslednému kostýmovému efektu na autenticite," vysvetlila príčinu spolupráce Catherine Martin.

Gatsby_brooks_02 Gatsby_brooks_03 Gatsby_brooks_04

Gatsby_Chandon_01Art de vivre
Baz Luhrmann poňal filmovú adaptáciu románu F. Scotta Fitzgeralda originálnym vizuálnym štýlom a oživil historickú epochu tak, ako ju na filmovom plátne ešte nikto nevidel. Nástup štýle art deco v umení a jazzu v hudbe, príchod filmu a automobilu, nadšené vítanie moderného veku a dynamika v umení a kultúre. Je len málo ďalších období, kedy sa art de vivre slávilo tak nehanebne a divoko, ako v búrlivých 20. rokoch minulého storočia. Film sa odohráva práve na vrchole tejto éry. Divoké, ale vždy elegantné večierky sú vo filme Veľký Gatsby presne v štýle Moët & Chandon. Šampanské tu doslova tečie potokom - štedro naplnený pohárik Moët Impérial, pyramídy vzácneho moku a obrovské, v nadživotnej veľkosti vyobrazené fľaše šampanského. Zo všetkého vyžaruje nezastrená a extrovertná chuť užívať si luxus.

Gatsby_Chandon_02Šampanské kinematografie
"Hoci v roku 1922, kedy sa dej filmu odohráva, už plne vládla prohibícia, veľa ľudí stále ilegálne dovážalo vína z Európy a Kanady," pokračuje Catherine Martin. Produkčný tím zistil, že ročník Moët & Chandon 1921 bol mimoriadny svojou kvalitou v rámci celého desaťročia. Dôvodom boli sčasti aj neskoré prízemné mrazíky, ktoré zničili väčšinu úrody, ale zachránenému hroznu dali neuveriteľne koncentrovanú chuť. Catherine Martin pokračuje: "Úžasná kvalita ročníka 1921 by iste neunikla pozornosti muža s vycibrenou chuťou, vkusom i konexiami, akým bol aj Gatsby. Značka Moët & Chandon mala dokonca v archíve pôvodné návrhy s vinetou tohto ročníka, ktoré sme mohli pre potreby natáčania replikovať. Ako lepšie naznačiť pravdu o postave Jaya Gatsbyho, zapleteného do ilegálnej výroby a distribúcie alkoholu, než tak, že sme jeho rezidenciu naplnili tým najlepším alkoholom, ktorý vtedy svet poznal?" Koniec koncov, značka stála pri zrode filmových scén od samého počiatku kinematografie. Na striebornom plátne debutovala už v roku 1928 a odvtedy sa objavila v celej plejáde filmov.

Gatsby_Chandon_03

spracovala: Anna Salvová
foto: Moët & Chandon, Rex Features



 

    5678

    Súvisiace články