Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 1. marec 2014

V meste a na pláži s Fridou Gustavsson

Švédska topmodelka Frida Gustavsson sa stala v sezóne jar/leto 2014 tvárou značky Reserved. Kampaň s názvom STREET nafotili v slnečnej Brazílii, ktorá podčiarkuje štýl kolekcie určenej na každodenné nosenie v uliciach mesta, pri vode či na pláži.

V meste a na pláži s Fridou Gustavsson

1.3.2014

Švédska topmodelka Frida Gustavsson sa stala v sezóne jar/leto 2014 tvárou značky Reserved. Kampaň s názvom STREET nafotili v slnečnej Brazílii, ktorá podčiarkuje štýl kolekcie určenej na každodenné nosenie v uliciach mesta, pri vode či na pláži. Nechýbajú etno výšivky, inovované čierno-biele kombinácie, výrazné aplikácie, prepracované detaily a kontrastné materiály.

frida_hlavna


Frida sa narodila a vyrastala s dvoma bratmi v Štokholme a jej „kariéra" sa spočiatku uberala úplne iným smerom. Ako atlétka dokonca získala množstvo medailí v behu cez prekážky. Až kým si ju počas nakupovania nevšimol skaut z agentúry Stockholmsgruppen Models. Dokonalá i poriadne vysoká postava a prenikavý pohľad jej modrých očí zaujali nielen modelingových znalcov, ale neskôr uchvátili aj celý módny svet. Okrem looku je jej silnou devízou obrovská premenlivosť - dokáže v jednej sekunde vyzerať nevinne, potom vážne, inokedy elegantne či bláznivo.



Frida svoju kariéru odštartovala vo Švédsku, ale neskôr skúsila šťastie v Japonsku. Skutočný štart však nastal až po uzatvorení spolupráce s IMG Models. V roku 2009 otvárala prehliadku Haute Couture kolekcie značky Valentino, čo vystrelilo jej hviezdu priamo do modelingového neba. Nasledovali desiatky ďalších prehliadok na fashion weekoch pre samé zvučné módne domy, ako sú Louis Vuitton, Chanel, Lanvin, Carolina Harrera, Fendi, Michael Kors, Calvin Klein, Oscar de la renta, Emilio Pucci, Celine, Hermes, Dolce & Gabbana a mnoho ďalších. Nechýbali editorialy pre rôzne edície Vogue, vrátane amerického a francúzskeho, Elle, W, L´Officiel či Crash. V rámci komerčných kampaní sa blysla u Marca Jacobsa, či u značiek Jill Stuart, Anna Sui, Max Mara, Tiger of Sweden či Prada.

Backstage kampane


V súkromí je Frida nadšenou fanúšičkou hry World of Warcraft, ale aj vintage módy, ktorú si užíva najmä v uliciach jej milovaného parížskeho La Marais, a preto je aj obľúbeným terčom fotoaparátov módnych blogerov.

pripravila: Anna Salvová
foto: Reserved


 

    3305

    Súvisiace články