Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 12. november 2013

Exkluzívny rozhovor: Isabel Marant o spolupráci s H&M

Kolekcia návrhárky Isabel Marant, ktorá vznikla v spolupráci s H&M, patrí medzi veľké módne udalosti roka. Do predaja sa dostane na celom svete naraz, a to už zajtra, 14.

Exkluzívny rozhovor: Isabel Marant o spolupráci s H&M

13.11.2013

Kolekcia návrhárky Isabel Marant, ktorá vznikla v spolupráci s H&M, patrí medzi veľké módne udalosti roka. Do predaja sa dostane na celom svete naraz, a to už zajtra, 14. novembra. Takto o kolekcii hovorí sama návrhárka.

Isabel o kolekcii pre H&M: „Navrhujem odevy pre každého. Pre ženy každého veku, mladé dievčatá aj ich matky, pre mladé babičky, a teraz po prvýkrát spolu s H&M aj pre mojich kamarátov, ktorí ma vždy prosili, aby som navrhla pánske odevy. Väčšinou inštinktívne viem, čo sa bude dobre predávať. Neviem ako, ale vždy sa to stane. Presne taký pocit mám aj z tejto kolekcie H&M."
Isabel o uvedení kolekcie do predajní: „Po šiestich mesiacoch tvrdej driny na tejto kolekcii je úžasné sledovať, ako sa modely z nej konečne dostanú do obchodov. Príde k tomu na celom svete naraz a z toho sa teším ešte viac. Kolekciu tvoria skutočné odevy s vyhraneným postojom, stála ma množstvo úsilia a ja dúfam, že zákazníci H&M tieto odevy prijmú."
Isabel o práci na kolekcii: „Celý tento projekt sprevádzalo také nadšenie a očividný zápal pre módu, ktorý máme s tímom H&M spoločný. Bolo skvelé, že som na chvíľu musela opustiť svoju komfortnú zónu a vyskúšať niečo nové – v tomto prípade prípravu kompaktnej kolekcie vo veľkom rozsahu, ktorá je určená pre obrovské publikum za dostupné ceny. Ako návrhárka, ktorá má rada výzvy, ale chce obliekať skutočných ľudí do každodenného života, som si nič lepšie ani nemohla želať."


Isabel Marant má celkom jasné návrhárske krédo: tvoriť vyhranené trendy, ktoré sú zároveň aj nositeľné. Jej kolekcia pre H&M túto osobitú filozofiu spája v skutočných odevoch, ktoré vystihujú momentálnu atmosféru. Isabel Marant vybrala najobľúbenejšie a najznámejšie modely zo svojej tvorby, z ktorých vytvorila eklektický šatník nevyhnutných kusov mestského oblečenia s typickým parížskym šmrncom. Obsahuje všetko, čo by mohla moderná žena potrebovať: od elegantných vrchných odevov cez šaty a hrubé svetre až po sexy čižmy a bohémske doplnky. Všetko sa dá navzájom dobre kombinovať, pretože Isabel je presvedčená, že štýl má vyjadrovať predovšetkým individuálny postoj. Ľudí, ktorí jej modely nosia, povzbudzuje k ich voľnej interpretácii.
Kolekcia Isabel Marant pour H&M je eklektickou zmesou bohémskej elegancie a rokenrolovej bezstarostnosti. Duch tejto kolekcie je pre Isabel typický: mužské strihy – kabáty a bundy s výraznými plecami a voľnými tvarmi – sa kombinujú s úzkymi nohavicami, mikinami, nadýchanými blúzkami, vzdušnými šatami a s plastickými úpletmi. Zdobenie pridáva jednotlivým odevom jemné nuansy: batikové vzory na nohaviciach a blúzkach či westernové ozdoby na úzkych nohaviciach. Vypasované a skrátené kožené nohavice majú v sebe rozhodnosť, ktorú zjemňujú pletené odevy.
Doplnky sú bohémske. Isabel Marant ponúka svoje typické korálikové retiazky, úzke šály a dlhé kovové opasky, ale aj prívesky, náramky a náušnice. Obuv zahŕňa mäkké čižmy s kónickým podpätkom a jedny parížske lodičky na vysokom podpätku.
Z kolekcie vyžaruje istá ľahkosť a záľuba v zdobení, vďaka ktorej má Isabel Marant takých oddaných fanúšikov.

Zdroj: H&M

 

    3687

    Súvisiace články