Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 9. október 2013

Móda a umenie v limitovanej s.Oliver Art Collection

Počas Mercedes-Benz Prague Fashion Weekendu uviedla značka s.Oliver po prvýkrát exkluzívne pre český trh limitovanú kolekciu oblečenia Art Collection, inšpirovanú východoázijským umením.Novú kolekciu pomáhal vytvoriť súčasný šanghajský umelec Qiu Shengxian, ktorého fascinuje rovnako východná aj západná kultúra.Jeho obrazy možno vidieť nielen v Číne, ale napríklad aj vo washingtonskom Bielom dome. Svojimi expresionistickými dielami, v ktorých kombinuje tradičné čínske umenie so súčasnými prvkami, sa výrazne odlišuje od zvyšku svetovej umeleckej scény.

Móda a umenie v limitovanej s.Oliver Art Collection

9.10.2013

Počas Mercedes-Benz Prague Fashion Weekendu uviedla značka s.Oliver po prvýkrát exkluzívne pre český trh limitovanú kolekciu oblečenia Art Collection, inšpirovanú východoázijským umením.

soliver_01


Novú kolekciu pomáhal vytvoriť súčasný šanghajský umelec Qiu Shengxian, ktorého fascinuje rovnako východná aj západná kultúra. 

560x640_72dpiTeaser Keyvisual_Teaserbox_580_8f4341_02

s.Oliver_ART_Collection_PFW_19.9.2013Jeho obrazy možno vidieť nielen v Číne, ale napríklad aj vo washingtonskom Bielom dome. Svojimi expresionistickými dielami, v ktorých kombinuje tradičné čínske umenie so súčasnými prvkami, sa výrazne odlišuje od zvyšku svetovej umeleckej scény. Búra pritom tradičné umelecké koncepty, aby zvýraznil slobodu skutočného umenia a ľudského ducha. Zberateľskú scénu zvlášť oslovujú jeho maľby v štýle Mother and Son, ktoré sa objavili aj na oblečení limitovanej kolekcie s.Oliver. Art Collection tvoria výrazné módne kúsky so zmyslom pre detail. Art Collection ponúka nezvyčajné a pôsobivé kúsky, plné fantázie. Obsahuje najmä oversized tričká a pulóvre s výraznými potlačami, často kombinovanými s flitrami, najmä na topoch a blúzkach. Z použitých materiálov dominujú kašmír a hodváb.


pripravila: Anna Salvová
foto: s.Oliver

    3945

    Súvisiace články