Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Módne prehliadky / 23. máj 2015

Retro nálada nás v jeseni neopustí, hlása F&F

Štýlový priestor, vychladené prosecco, profesionálne modelky, módne lahôdky predstavené s dostatočným predstihom a exkluzívny guestlist s menami najvplyvnejších novinárov, blogerov, fashionistov a iných módnych insiderov. Značka F&F dokázala, že aj u nás sa dajú robiť prehliadky v štýle svetových fashion weekov.Krátko po premiére v Londýne, predstavila značka F&F svoju kolekciu na jeseň a zimu 2015/2016 aj českému a slovenskému publiku.

Retro nálada nás v jeseni neopustí, hlása F&F

22.5.2015

Štýlový priestor, vychladené prosecco, profesionálne modelky, módne lahôdky predstavené s dostatočným predstihom a exkluzívny guestlist s menami najvplyvnejších novinárov, blogerov, fashionistov a iných módnych insiderov. Značka F&F dokázala, že aj u nás sa dajú robiť prehliadky v štýle svetových fashion weekov.

aFF_FashionShow_Prague_AW15_107

Krátko po premiére v Londýne, predstavila značka F&F svoju kolekciu na jeseň a zimu 2015/2016 aj českému a slovenskému publiku. Pre tento účel si vybrala štýlový priestor pražského kultúrno-umeleckého centra La Fabrika. Nemenej štýlové boli aj predstavené modely. Tešiť sa môžeme na kúsky hlásajúce pretrvávajúcu nostalgickú náladu a návrat k retru. Dizajnéri spojili signifikatné prvky sedemdesiatych rokov s nadčasovým šmrncom a vytvorili nový, exkluzívny vzhľad.

aFF_FashionShow_Prague_AW15_2027
aFF_FashionShow_Prague_AW15_2026

Na to, že F&F nasleduje trendy sme zvyknutí, túto kolekciu však značka pozdvihla kvalitnými materiálmi a strihmi. Objavuje sa jemná brúsená koža, patchwork aj ovčia kožušina. Kabáty, cullotes (nohavicové sukne) aj krátke bundy budú z pravej kože s jemným zamatovým povrchom. Už spomínané materiály sa dostávajú do kontrastu so šifónovými blúzkami i šatami či jemnými rolákovými svetrami.
Minimalistická estetika sa prejavuje na nadčasových kúskoch kolekcie, medzi ktoré jednoznačne patrí bohémska kožená bunda s ovčou kožušinou či semišový kabát na previazanie v páse.
Siluety dotvárajú čižmy v sýtych zimných tónoch hnedej a bordovej. Štýlu 70. rokov zodpovedajú aj kabelky. Jednoduchá strapcová vo farbe ťavej srsti alebo petrojelová malá aktovka so zlatými kovaniami podčiarknu celkový výzor.


PÁNSKA LÍNIA
Pri pánskej kolekcii je vintage estetika aplikovaná na kľúčové kúsky, ktoré by nemali chýbať žiadnemu mužovi. Materiály s nostalgickým nádychom sú kombinované s motorkárskymi bundami i so sivým vlneným oblekom so žakárovými vzorom. Hĺbku celkovému looku pridávajú ľahké pletené svetre vo farbe jantáru. Oranžové tóny vnášajú teplo do prísných strihov.
Doplnkom kraľujú nadrozmerné šály, oživujúce looky vyskladané z jednoduchých trenčkotov a štýlových vlnených nohavíc. Na topánkach v rôznych odtieňoch hnedej si možno pri pohľade z blízka všimnúť zaujímavé detaily.
Pánske oblečenie na slávnostné príležitosti kombinuje smokingové sako z jemného zamatu s pletenými, vzorovanými tričkami. Citlivá hra so svetlými a tmavými tónmi prináša minimalistický štýl.

pripravila: Jana Zajasenská
foto: F&F

 

    4561

    Súvisiace články