Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Módne prehliadky / 22. máj 2013

Londýnska show F&F jeseň/zima 2013!

V srdci Londýna, Mekke svetovej módy, nám módna značka F&F predstavila kolekcie na sezónu jeseň/zima 2013. Pozvanie prijali známe osobnosti, novinári a stylisti nielen z Británie, ale i z Čiech, Maďarska, Poľska, Slovenska a ďalších krajín.

Londýnska show F&F jeseň/zima 2013!

22.5.2013


V srdci Londýna, Mekke svetovej módy, nám módna značka F&F predstavila kolekcie na sezónu jeseň/zima 2013. Pozvanie prijali známe osobnosti, novinári a stylisti nielen z Británie, ale i z Čiech, Maďarska, Poľska, Slovenska a ďalších krajín.

Medzi nimi aj my!
FF_London_2013
Dňom "D" bol štvrtok, 16. máj 2013 a všetko sa to začalo už o piatej ráno na viedenskom letisku. Tu nás už vítala Zuzka s Rasťom, ktorí sa po celý čas o našu slovenskú výpravu perfektne starali. Nasledoval let do Londýna a ubytovanie v krásnom hoteli. Krátky odpočinok a program tohto „nabitého" dňa mohol pokračovať. Prehliadka sa konala večer, a tak sme ešte stihli výhliadkovú jazdu známym London Eye. Počasie nebolo perfektné, ale šampanské v ruke všetkým vylepšilo dojem z upršaného Londýna :)

 

Celý event predstavoval nepochybne pre značku F&F jednu z významných kapitol. Po prvýkrát vo svojej histórii totiž predstavila svoje kolekcie na nádvorí legendárneho paláca Somerset House, ktorý je okrem iného aj domovom londýnskeho fashion weeku. Celkom 600 hostí tu malo možnosť zhliadnuť trendy tohtoročnej jesene a zimy v podaní F&F.

Účasť na samotnej akcii si nenechali ujsť ani osobnosti britského spoločenského života a niekoľko medzinárodne známych celebrít: herečka Laura Carmichael, modelky a charitatívne aktivistky Petra Němcová a Tereza Maxová, herečka a moderátorka Denise Van Outen, speváčky Sarah Hardingová (Girls Aloud), Heidi Range (Sugababes) a R&B speváčka Alexandra Burke. Herečka Freema Agyeman, modelky Jade Parfitt, Jasmine Guinness, Jodie Kidd a MTV moderátorka Lilah Parsons taktiež sledovali predstavenie novej kolekcie spoločne s novinármi a ďalšími VIP hosťami z prvej rady.


Prehliadku otvorili dve hviezdy svetového modelingu – John Kortajarena a Ruby Aldridge. Medzinárodne úspešný model a víťaz viacerých ankiet o najkrajšieho muža planéty - John K., ktorý bol tvárou niekoľkých kampaní Toma Forda a zároveň súčasťou jeho režijného debutu „A SINGLE MAN" je jednou z hlavných hviezd tohto ročnej letnej, televíznej a printovej kampane F&F. Ruby Aldridge, mladšia sestra svetoznámeho módneho fotografa Milesa Aldridgea, hviezda titulných strán amerického vydania časopisu Vogue a Harper's Bazaar má na svojom konte nespočetné množstvo módnych editoriálov, kampaní a prehliadok pre najznámejšie značky súčasnosti.

Pätnásť minútová show reflektovala trendy, ktoré pre jesennú sezónu udali svetové metropoly a najväčší módni dizajnéri. Osobne sa mi veľmi páčil styling. O atraktívne kombinácie sa postaral známy newyorský stylista Luis Rodriguez, ktorý, okrem tvorby editoriálov pre svetové módne magazíny a kampane popredných značiek, úspešne spolupracuje s F&F už niekoľko sezón. Elegantné šaty v kombinácii s "biker boots" a vlasy s maga objemom boli naozaj super. F&F prehliadka mi veľmi pripomenula minuloročnú návštevu milánskeho fashion weeku a jednoznačne potvrdzuje úspešnú pozíciu značky v módnych kruhoch. túto jeseň budú mnohé kúsky z jej kolekcií zaručene patriť medzi vychytávky sezóny!

Kľúčové aspekty dámskej kolekcie
- mix kontrastných materiálov a rôznych textúr na jednotlivých kusoch oblečenia,
- asymetrické zipsy v celej kolekcii,
- farebnej palete vládnu odtiene lesného ovocia, tyrkysová, kobaltová modrá, olivová a samozrejme čierna s bielou,
- v kolekcii neboli použité žiadne pravé kožušiny,
- zdrojom inšpirácie je grunge luxe 70. rokov a odvážne siluety 40. rokov.

Kľúčové aspekty pánskej kolekcie
- elegantné a sofistikované,
- dokonalo estetické a zároveň porušujúce pravidlá štýlov,
- looky sú starostlivo premyslené, kombinuje sa napríklad rolák s prešívanou bundou alebo parka s tartanovou košeľou.

Text: Barbora Franeková v spolupráci s F&F
Foto: F&F

 

    4368

    Súvisiace články