Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Módne ikony / 27. január 2015

Julia Nobis – najžiadanejšia modelka posledného roka

Austrálčanka Julia Nobis má na konte za posledný rok podľa portálu Models.com najviac kampaní, právom sa preto zaraďuje medzi najžiadanejšie tváre modelingového sveta. Hviezda takých značiek, ako sú Dior či Céline, sa pritom túži stať lekárkou.Julia na obálke magazínov i-D (letné vydanie 2014) a Vogue Italia (január 2014) Táto vysoká štíhla blondína sa narodila v roku 1993 v štvrti Bondi, ktorá mesto Sydney preslávila najmä svojimi plážami.

Julia Nobis – najžiadanejšia modelka posledného roka

Austrálčanka Julia Nobis má na konte za posledný rok podľa portálu Models.com najviac kampaní, právom sa preto zaraďuje medzi najžiadanejšie tváre modelingového sveta. Hviezda takých značiek, ako sú Dior či Céline, sa pritom túži stať lekárkou.

julia_nobis_01_covers
Julia na obálke magazínov i-D (letné vydanie 2014) a Vogue Italia (január 2014)

Táto vysoká štíhla blondína sa narodila v roku 1993 v štvrti Bondi, ktorá mesto Sydney preslávila najmä svojimi plážami. Juliu objavili v roku 2009 v školskej uniforme na jednej z ulíc Rose Bay. Svoju kariéru odštartovala na Austrálskom Fashion Weeku prehliadkami pre značky Konstantina Mittas a Alpha 60, vo februári 2010 však už debutovala na medzinárodných mólach, najskôr exkluzívne pre módny dom Calvin Klein v New Yorku. V tej istej sezóne však otvárala aj prehliadku značky Topshop, uzatvárala kolekciu Richarda Nicolla v Londýne a objavila sa aj v šou módnych domov Prada, Dolce & Gabbana, Louis Vuitton, Maison Martin Margiela, Valentino či Miu Miu v Miláne a v Paríži. K rozhodujúcim momentom určite patrila aj couture prehliadka Chanel. Na septembrových „weekoch" potom predviedla modely Proenza Schouler v New Yorku, kde otvárala aj uzatvárala celú kolekciu, ale aj značiek Alexander Wang, Burberry, Chanel, Louis Vuitton a Balenciaga.


Julia počas prehliadok na sezónu jar – leto 2015


Zľava doprava: 1. Céline, 2. Alexander Wang, 3. Fendi, 4. Dries van Noten, 5. Givenchy, 6. Emilio Pucci, 7. Prada, 8. Max Mara, 9. Jil Sander, 10. Loewe, 11. Jason Wu, 12. Versace, 13. Gucci, 14. Haider Ackermann, 15. Proenza Schouler

Julia Nobis reprezentuje úplne novú generáciu modeliek – má síce povesť trochu utiahnutejšej, ale aj mimoriadne inteligentnej dievčiny. Nad tým všetkým sa, samozrejme, skvie jej nevšedná krása, ktorá nás v roku 2014 sprevádzala v kampaniach Céline, Dior, Marc Jacobs, Lanvin, Givenchy, Paul Smith či Zara. V minulých rokoch však bola obľúbenou tvárou aj pre módne domy Saint Laurent, Balenciaga, Louis Vuitton, Burberry i Proenza Schouler. Na obálke Vogue Australia sa prvýkrát objavila v máji 2011, odvtedy až trikrát pózovala na obálke talianskeho vydania Vogue, ale aj časopisu i-D, Numero, The New York Times T Magazine a W Korea.

julia_nobis_kampane_01_prada_ss14

Prada jar – leto 2015

julia_nobis_kampane_02_bottega_veneta_knot
Bottega Veneta, parfum Knot
julia_nobis_kampane_03_dior_ss15
Dior jar – leto 2015

julia_nobis_kampane_04_diesel_black_gold_ss15
Diesel Black Gold jar – leto 2015

julia_nobis_kampane_05_louis_vuitton_monogram
160. výročie Louis Vuitton Monogram, jeseň 2014

julia_nobis_kampane_06_givenchy_aw14
Givenchy jeseň – zima 2014


julia_nobis_kampane_07_dior_aw14
Dior jeseň – zima 2014

julia_nobis_kampane_08_marc_jacobs_aw14
Marc Jacobs jeseň – zima 2014

julia_nobis_kampane_09_zara_aw14
Zara jeseň – zima 2014

julia_nobis_kampane_10_lanvin_ss14
Lanvin jar – leto 2014

julia_nobis_kampane_11_celine_ss14
Céline jar – leto 2014

julia_nobis_kampane_12_paul_smith_ss14
Paul Smith jar – leto 2014

Julia sa popri modelingu venuje štúdiu na fakulte vied a aplikovaných vied Univerzity RMIT v Melbourne. So svojím zovňajškom si zväčša hlavu vôbec netrápi: „Často vyzerám ako chalan a bezdomovec v jednom, ale to mi vyhovuje. Viete, keď patríte medzi naozaj vysokých ľudí, potom nad ostatnými vizuálne dosť vyčnievate. Aj preto som sa snažila stať sa skôr neviditeľnou," cituje modelku Daily Telegraph. Julia v minulosti často čelila kritike, že so svojou postavou pôsobí až chorobne chudo, na svoju obranu však tvrdí: „Nedá sa s tým nič robiť, je to jednoducho genetika. Všetci v našej rodine sú vysokí a štíhli. Istého času som sa dokonca snažila pribrať niekoľko kíl, ale pre mňa je to rovnaký oriešok, ako keď sa niekto usiluje schudnúť." Vďaka genetike si však bez obáv môže dopriať svoju obľúbenú čokoládu a keksy. Vo voľnom čase hrá na gitare, venuje sa bojovým umeniam a počúva hudbu od Nine Inch Nails, Queens of the Stone Age či Rage Against the Machine.

pripravila: Anna Salvová
foto: archív módnych domov

4726

Súvisiace články