Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Módne ikony / 6. november 2014

Kolekcia Alexander Wang x H&M prichádza na Slovensko

Aj keď Alexander Wang uviedol svoju prvú autorskú kolekciu len v roku 2007, rýchlo sa vypracoval na jedného z najvplyvnejších amerických návrhárov. Svedčí o tom aj fakt, že od roku 2013 zastáva, okrem iného, pozíciu kreatívneho riaditeľa prestížneho parížskeho domu Balenciaga.

Kolekcia Alexander Wang x H&M prichádza na Slovensko

6.11.2014

Aj keď Alexander Wang uviedol svoju prvú autorskú kolekciu len v roku 2007, rýchlo sa vypracoval na jedného z najvplyvnejších amerických návrhárov. Svedčí o tom aj fakt, že od roku 2013 zastáva, okrem iného, pozíciu kreatívneho riaditeľa prestížneho parížskeho domu Balenciaga. Od dnes sú kúsky navrhnuté týmto módnym mágom, ktorý presne chápe, čo chcú ľudia nosiť, dostupné širšiemu publiku. Vďaka kolaborácii s H&M.

Keď Margareta van den Bosch, kreatívna poradkyňa v H&M, v apríli oznámila spoluprácu s Wangom, boli sme v redakcii Top Fashion nadšení. Hneď sa nám naskýtala otázka, bude mať kolekcia androgýnny charakter, ako tá, ktorú na aktuálnu sezónu vytvoril pre značku nesúcu jeho vlastné meno alebo bude luxusne elegantná ako tá pre Balenciagu? Ako sám Alexander vysvetľuje, pri práci pre reťazec H&M bolo jeho cieľom vytvoriť niečo, čo zaujme každého. A to sa mu podarilo!

Kolekcia zachytáva dynamiku mestského života a predstavuje presah športu a športové oblečenie do každodenného šatníka, pričom využíva funkčnosť a módnosť technických detailov a tkanín. Je vyskladaná s kúskov, ktoré sú univerzálne a všestranne nositeľné do ulíc, do telocvične, do klubu – jednoducho dokonalo odrážajú dnešný spôsob života. Okrem dizajnových odevov zahŕňa aj doplnky a hravé predmety každodennej potreby ako je napríklad kľúčenka, uterák či podložka na jógu.



Tu si môžete pozrieť celú dámsku aj pánsku kolekciu.

Výsledok spolupráce Alexander Wang x H&M bol celosvetovo uvedený 25. októbra v priestoroch budovy Armory on the Hudson v New Yorku, ktorú premenili z cvičnej haly na módnu arénu. Celú show oštartovalo vystúpenie hip-hopovej umelkyne Sharaya J, po ktorom nasledovalo prekvapenie v podobe Missy Elliott, ktorá zaspievala niekoľko svojich najväčších hitov vrátane „Get Ur Freak On" a „Work it". Pred začiatkom prehliadky scénu využilo aj zoskupenie free runnerov, ktorých nadšený dav privítal penovými boxerskými rukavicami a športovými dresmi s nápismi Team Wang a Team H&M.



„Dnešné podujatie bolo o silnej energii a o absolútnom zážitku, ktorý siaha za hranice módy."
- Alexander Wang

„Kolekcia je úplne senzačná. Je uletená, je prísna, je všetkým. Zbožňujem ju!"
- Mary J. Blige

„Milujem Alexandra. Milujem akým spôsobom je schopný pracovať s módou ulice a povzniesť ju na prehliadkové móla. Je to úžasné ako kolaborácie H&M prinášajú dizajnérsku módu bližšie pre široké skupiny ľudí a robia ju dostupnejšou!"
- Jessica Chastain

Zážitkom je aj kampaň, v ktorej pred objektívom Mikaela Janssona pózujú skutoční športovci, hráč amerického futbalu Andy Carroll a kickboxer Rivaldino dos Santos. Vedľa sportovcov ale nechýbajú ani krásne modelky – Joan Smalls, Raquel Zimmermann, Isabeli Fontana a Natasha Poly, ktoré si zahrali aj v krátkom filme, kde sa v kolekcii Alexander Wang x H&M premenili na neporaziteľné bojovníčky, hrdinky počítačových hier či agentky poverené mission impossible...



pripravila: Jana Zajasenská
zdroj: H&M

    4879

    Súvisiace články