Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Módne ikony / 17. apríl 2014

Ďalší projekt na scéne: Adidas sa spojil s Mary Katrantzou

Keď sme v redakcii Top Fashion minulú jar vyberali top kolekcie londýnskeho fashion weeku, niečo nám hovorilo, že o Mary Katrantzou ešte budeme počuť. Zaradili sme ju preto medzi ostrieľané mená módy a nemýlili sme sa.

Ďalší projekt na scéne: Adidas sa spojil s Mary Katrantzou

17.4.2014

Keď sme v redakcii Top Fashion minulú jar vyberali top kolekcie londýnskeho fashion weeku, niečo nám hovorilo, že o Mary Katrantzou ešte budeme počuť. Zaradili sme ju preto medzi ostrieľané mená módy a nemýlili sme sa. Kráľovná potlačí sa dnes spája so športovou značkou Adidas Originals, aby vytvorila oblečenie aj obuv na nastávajúcu jesennú sezónu 2014.

katrantzou_hlavnaMladá dizajnérka, ktorá pochádza z Atén, ale sídli a tvorí v Londýne, tak nasleduje celý rad originálnych tvorcov, počnúc Pharellom Williamsom, Rafom Simonsom, Stellou McCartney či značkou Topshop. „Ako väčšina detí vo svete, aj ja som vyrastala s teniskami Adidas na nohách. Veľmi sa preto teším, že môžem tejto svetovej značke ponúknuť svoju víziu. Má fantastickú tradíciu a schopnosť inovovať športové oblečenie, čo z nej robí dokonalého partnera pre nás ‒ dizajnérov," povedala Mary pre portál magazínu Vogue. Nadšenie z tejto spolupráce neskrýval ani Dirk Schoenberger, kreatívny riaditeľ pre športovú divíziu Adidas: „Spolupráca s Mary Katrantzou spája výnimočný talent jednej z najzaujímavejších dizajnérok dneška so spoločnosťou, ktorá v sebe zahŕňa množstvo rozličných kultúr, od športu, cez pop a hudbu, až po módu. Obdivujem nevšedný zmysel pre techniky potlačí, farby a siluety, ktorý má Mary a ktorý do dámskej kolekcie Adidas Originals určite vnesie novú sviežu estetiku." Mladá dizajnérka sa stihla po celom svete presláviť inovatívnymi digitálnymi potlačami plné žiarivých farieb a grafických motívov, v prípade spolupráce so športovou značkou však naznačila, že sa môžeme tešiť na niečo úplne nové. Kolekcia bude uvedená na trh v novembri 2014.

Ukážka z kolekcie jar - leto 2014


pripravila: Anna Salvová
zdroj: Vogue, Daily Telegraph

 

    3014

    Súvisiace články