Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Módne ikony / 1. marec 2014

Letné kampane 2014: Balenciaga, Prada, A. Feretti

Kampane módnych domov stavajú nežné pohlavie na vysoký piedestál, každý, samozrejme, vo svetle vlastnej optiky.Balenciaga a jej kreatívny riaditeľ Alexander Wang vyzdvihujú v letnej kampani ženskú silu a rafinovanosť ako protipól bezbrannej naivity. Sebavedomú a nezlomnú Šípkovú Ruženku, ktorú k múrom pripútava popínavý vinič, tu stvárňuje Daria Werbowy.

Letné kampane 2014: Balenciaga, Prada, A. Feretti

1.3.2014

Kampane módnych domov stavajú nežné pohlavie na vysoký piedestál, každý, samozrejme, vo svetle vlastnej optiky.

Balenciaga a jej kreatívny riaditeľ Alexander Wang vyzdvihujú v letnej kampani ženskú silu a rafinovanosť ako protipól bezbrannej naivity. Sebavedomú a nezlomnú Šípkovú Ruženku, ktorú k múrom pripútava popínavý vinič, tu stvárňuje Daria Werbowy. Modelku styloval Jacob K, fotografoval Steven Klein.

kampane_princezne_01_balenciaga



Prada nepriniesla nič klasické, jej kampaň v plnej miere odzrkadľuje divokého a nezávislého ducha celej kolekcie. Farebné looky dievčenského „družstva" zjednocujú synchronizované gestá a pohľady. Chvíľami pripomínajú „cheerleaders", potom zas novodobé dvorné dámy. Svojský ansámbel, ktorý vyvoláva celú škálu emócií, fotografoval Steven Meisel. Pre objektívom stáli modelky Julia Bergshoeff, Dorota Kullova, Ashleigh Good, Gracie Van Gastel, Amanda Murphy, Viktor Van Pelt, Maggie Jablonski, Lieke Van Houten, Maja Salamon, Ola Rudnicka, Sabrina Ioffreda, Magdalena Jasek, Nastya Sten, Cindy Bruna, Anna Ewers, Ophelie Guillermand, Malaika Firth a Lexi Bolling.

kampane_princezne_02_prada


Alberta Feretti ukázala svetu kolekciu so silným nábojom latinskoamerického folklóru, ku ktorej ju inšpirovala vysnívaná dovolenková destinácia. A tak, ako intenzívne pri kreovaní kolekcie snívala o návšteve Peru a lezení na Macu Picchu, s takou vervou sa snovej atmosféry zhostil aj fotograf Peter Lindbergh. Modelka Mariacarla Boscono mu ako tajomná osamotená kráska pózovala v podmanivej atmosfére parížskeho domu, zachytávajúc v záberoch neodbytné lúče slnka.

kampane_princezne_03_feretti


pripravila: Anna Salvová
foto: archív značiek

 

    3984

    Súvisiace články