Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Made in Czecho-Slovakia / 16. apríl 2016

MIKLOSKO jar-leto 2016: džínsovina, 80. roky i pop-art

Minulý piatok bola v Bratislave, ako vrchol módnej udalosti Eurovea Fashion Forward, predstavená najnovšiej kolekcie značky MIKLOSKO. V bloku prehliadok medzinárodne známych značiek ponúkla návštevníkom, ako jediná, tvorbu slovenského módneho ateliéru.

MIKLOSKO jar-leto 2016: džínsovina, 80. roky i pop-art

Minulý piatok bola v Bratislave, ako vrchol módnej udalosti Eurovea Fashion Forward, predstavená najnovšiej kolekcie značky MIKLOSKO. V bloku prehliadok medzinárodne známych značiek ponúkla návštevníkom, ako jediná, tvorbu slovenského módneho ateliéru. Dizajnér sa pri tvorbe, ako už viackrát v minulosti, sústredil na jednu farbu. Čiernu, charakterizujúcu jesennú kolekciu vymenil za modrú, ktorá je pre jarné radovánky a letný oddych v ponímaní Fera Mikloška smerodajnou pre ženy a po dlhšom čase aj mužov. Predvedených bolo totiž aj niekoľko cool pánskych modelov, určených ale rovnako milovníčkam tomboy či oversized štýlu, takže ich môžme pokojne označiť za unisex.

D3S_3494
Dámska časť kolekcie nesie strihové prvky konca 80-tych rokov, avšak odľahčené a modernizované. Energiu priebojných žien tejto dekády vnášali do show aj metalicky lesklé lodičky s ostrou špičkou a otvorené rukavičky z farebnej kože. Premyslený styling je prácov jednej z najlepších v odbore – Zuzany Kanisovej, vráťme sa ale k podstate, a to k samotným odevom.
Pri pohľade na materiálovú skladbu vidíme návrhárov obľúbený lurexový brokát, flitrovanú čipku, žakár, bavlnu a hodváb, no prím hrá denim, ktorý dodáva kolekcii sviežosť a mladistvosť. Prepracovanými detailmi ho Fero Mikloško pozdvihol z látky určenej výlučne do ulíc, na materiál vhodný aj na kokteilové či večerné šaty.

D3S_3523
Vzory kolekcie MIKLOSKO jar-leto 2016 ustúpili do úzadia pred jednofarebnými plochami a výraznou, ale zároveň jednoduchou potlačou vychádzajúcej z už známej línie MIKLOSKO POP-UP. Práve komiksovo ladené prvky skvele korešpondujú so sviežou dennou časťou kolekcie. Jedinečnou je potlač zobrazujúca najpopulárnejšiu moderátorku súčasného slovenského showbiznisu – Adelu Banášovú, ktorá je zároveň dlhoročnou priateľkou Fera Mikloška a pravidelnou nositeľkou jeho módnej tvorby.

D3S_3514

Neprehliadnuteľnou súčasťou lookov bola bižutéria. Mohutné reťaze pretkávané denimovými a brokátovými stužkami vnášajú do letnej kolekcie 2016 príchuť opulentného street-stylu.


Módnu prehliadku otvorila opäť jedna z úspešných slovenských modeliek. Alena Martanovičová, ktorá predviedla zároveň aj finálny look – nádherné hodvábne šaty s autorsky navrhnutou potlačou denimu a čipky, sa modelingu venuje od svojich šestnástich rokov. Jej kariéru odštartovalo víťazstvo v Elite Model Look Slovakia 2000 a následné 2. miesto na svetovom finále EML v Ženeve. Odvtedy trávila väčšinu času v najväčších módnych metropolách ako sú Paríž, New York, Tokio a Berlín. Má za sebou množstvo fashion editoriálov pre módne magazíny Elle, Marie Claire, Glamour, Harper's Bazaar, L'Officiel a Vogue. Stala sa taktiež tvárou pre kozmetické a vlasové produkty značiek Clarins, Olay, Avon, L'Oréal a Schwarzkopf. Rovnako zaujala v kampaniach známych značiek luxusnej bižutérie (Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Swarovski) a svetovo preslávených obchodných domov ako Barneys, Neiman Marcus či Macy's.

DEE_5498

Show predstavujúcu novú kolekciu jedného z najobľúbenejších dizajnérov domácej scény si nenechali újsť ani osobnosti slovenského showbizu a módni insideri. Vybrali sme pre vás pár outfitov z prvého radu.



pripravila: Jana Zajasenská
foto: reefe.sk

 

    5149

    Súvisiace články