Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Made in Czecho-Slovakia / 23. november 2015

Návrat na Fashion LIVE! 2015: highlighty finálového večera

Záver trojdňového maratónu módy s názvom Fashion LIVE! ponúkol poriadnu dávku kvalitnej dizajnérskej tvorby z domácej a zahraničnej módnej scény.

Návrat na Fashion LIVE! 2015: highlighty finálového večera

22.11.2015

Záver trojdňového maratónu módy s názvom Fashion LIVE! ponúkol poriadnu dávku kvalitnej dizajnérskej tvorby z domácej a zahraničnej módnej scény. Predstavili sa talentovaní študenti odevného dizajnu z Univerzity Tomáša Baťu v Zlíne, mladá holandská návrhárka Joelle Boers i renomovaní slovenskí návrhári. Večer vyvrcholil udelovaním cien Fashion LIVE! Awards 2015.

Odborná porota v zložení: Olo Křížová, Dana Lapšanská, Monika Blahová, Tamara Šimončíková Heribanová, Natália Repkovská, Monika Kaplan-Gerc (PL), Denise Fertig (NL) a Branko Popovic (NL) rozhodla takto:

V kategórii Fresh Dizajnér 2015 zvíťazila návrhárka Petra Kubíková so svojou najnovšou kolekciou Skrytá realita, ktorú predstavila počas prvého dňa Fashion LIVE! 2015.
 
SFS_FL2015-20_Kubikova
Ocenenie Najlepšia tvár Fashion LIVE! prišla odovzdať topmodelka Linda Nývltová. Rukou potriasla modelke Vanese Mayerovej a modelovi Šimonovi Kotykovi. Tí sa stanú tvárami budúcoročného vizuálu Fashion LIVE!.

face_of_fashion_live

Najlepšou dizajnérkou Fashion LIVE! 2015 sa stala návrhárka Lenka Sršňová. Jej pestrofarebnú kolekciou BonBon sme mali možnosť vidieť počas druhého prehliadkového dňa.

srsnova_FL2015-32
MARCEL HOLUBEC W.

Ocenenie v kategórii Najlepšia fashion show si odniesol Marcel Holubec W., ktorý nám počas tretieho večera doprial unikátny módny zážitok. Keď gong oznámil osem hodín, na mólo vypochodovali modelky v čiernych rúchach. Takto netradične začala prehliadka obľúbeného dizajnéra. Modelky čierne plášte naraz odhodili a potom si už diváci mohli vychutnať novú kolekciu v plnej kráse, keďže všetky modelky boli na scéne po celú dobu trvania tejto efektnej show.
Hlavným inšpiračným zdrojom bol Marcelovi tentokrát jeho obľúbený maliar Vincent van Gogh. Kolekcia je postavená na jedinečne stvárnených košeliach, ktoré dizajnér kombinuje s trendovými „zásterovými" sukňami alebo voľnými nohavicami. Výrazné sú aj dlhé, étericky pôsobiace šaty a rôzne tuniky. V kolekcii bola využitá tlač na hodváb a bavlnu, no zároveň aj perforácia laserom. Unikátna spolupráca vznikla s textilnou dizajnérkou Michaelou Bednárovou - Puojd textiles, ktorá vytvorila originálne dezény. Doplnky vo forme slamených klobúkov navrhol Marcel Holubec ešte na strednej škole, no doposiaľ neboli zrealizované. Zmysluplný koncept je pre neho nesmierne dôležitý, ako hovorí: „Móda je zrkadlom mojej duše... Neustále prichádzajú nové inšpirácie, ktoré si akoby ukladám do zásuviek. Kedykoľvek ich môžem otvoriť a čerpať z nich nápady."



IZABELA KOMJATI
K momentom, ktoré nás počas tretieho večera podujatia Fashion LIVE! 2015 zaujali bola aj prehliadka Izabely Komjaty. Jej nová kolekcia s názvom Muzikantova Múza je inšpirovaná jazzom a stelesňuje ženskosť a mužské ideály o žene. Farebnosť vychádza z čierno-bielej kombinácie a doplňujú ju farby ako sivá, tmavomodrá či béžová. Efektné doplnky z originálnej hadej kože sú dielom Slávy Hriadeľovej, ktorá tvoré pod značkou Me & Cocoon. Pánske modely vznikli v spolupráci s hudobným vydavateľstvom Hevhetia.


pripravila: Jana Zajasenská
foto: Marek Rebroš, daviddoros©2015

 

    3561

    Súvisiace články