Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Made in Czecho-Slovakia / 16. november 2015

Návrat na Fashion LIVE! 2015: highlighty druhého dňa

Druhý prehliadkový deň Fashion LIVE! 2015 bol naplnený farbami, krásou a talentom.

Návrat na Fashion LIVE! 2015: highlighty druhého dňa

15.11.2015

Druhý prehliadkový deň Fashion LIVE! 2015 bol naplnený farbami, krásou a talentom. V poobedných hodinách sa predstavili absolventi Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave, neskôr si návštevníci vychutnali prezentáciu originálnych klobúkov od Eleonóry Gaškovej i prehliadky ďalších obľúbených domácich dizajnérov. Vyvrcholenie prišlo v neskorých večerných hodinách. Premiéru mali v Starej tržnice najnovšie kolekcie Lenky Šršňovej a Borisa Hanečku, ktoré priniesli viacero nečakaných momentov.

LENKA SRŠŇOVÁ
Lenka Sršňová, ktorú mnohí poznajú najmä vďaka jej uleteným farebným modelom, sa postarala o poriadnu show. Prehliadku jej najnovšej kolekcie s názvom BonBon otvorili dva veľké vyčesané pudle kráľovské. V kolekcii si návrhárka posvietila na farebné bonbóniky, bodky a kruhy, ktoré sú rozohrané do pestrofarebných vzorov a premyslených strihov. Pri tvorbe jednotlivých modelov Lenka spolupracovala s textilnou dizajnérkou Michaelou Bednárovou, ktorá vytvorila bonbónové dezény. O logo a grafiku sa postaral dizajnér písma Ondrej Jób. Animáciu k prehliadke vytvoril Andrej Kolenčík a o hudobný doprovod kolekcie sa postaralo hudobné duo slu:t. Sladkou čerešničkou na kolekcii sú originálne tenisky so vzorom bonbon, ktoré vznikli ako limitovaná edícia v spolupráci so značkou Tikoki.
Lenka svojich fanúšikov nasklamala a opäť pripravila show plnú farieb, energie a radosti, na akú sme u nej zvyknutí. Za kolekciu BonBon ju odborná porota cien Fashion LIVE! Awards 2015 v zložení: Olo Křížová, Dana Lapšanská, Monika Blahová, Tamara Šimončíková Heribanová, Natália Repkovská, Monika Kaplan-Gerc (PL), Denise Fertig (NL) a Branko Popovic (NL) ocenili titulom Najlepšia dizajnérka Fashion LIVE! 2015.



BORIS HANEČKA
V kreativite nezaostával ani Boris Hanečka, o ktorom je známe, že sa s módou rád hrá, a preto je pre jeho tvorbu charakteristická rafinovanosť a skryté významy. Každý kus odevu z jeho dielne v sebe nesie príbeh alebo konkrétnu myšlienku. Na najnovšej kolekcii nepracoval Boris sám, podieľala sa na nej dizajnérka Dana Voda. Spoločne sa im podarilo vytvoriť veľmi rozsiahlu, nositeľnú a prístupnú dámsku kolekciu. Z materiálov dominujú úplety, ktoré sú v detailoch doplnené kožušinou a flitrami. Celkový vizuál dotvárajú tašky a ozdoby na hlavách. Kolekcia bola zasvätená deviatim múzam, z ktorých každá vnáša do tvorby niečo nové a jedinečné. Inšpiračným motívom boli slnečné hodiny, ktorých tiene podnietili strihy jednotlivých modelov. Symbolizujú čas, ktorý ohraničuje mladosť. Tá je podľa dizajnéra veľmi preceňovaná. Žena je totiž krásna v každom veku, tvrdí Boris Hanečka, ktorého sme v závere prehliadky videli aj v úlohe modela.



pripravila: Jana Zajasenská
foto: Marek Rebroš

 

    3492

    Súvisiace články