Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Made in Czecho-Slovakia / 13. október 2015

POZVÁNKA: Fashion LIVE! 2015

Koniec októbra bude opäť na Slovenskupatriť módnym podujatiam. O aktuálnom ročníku Fashion LIVE!

POZVÁNKA: Fashion LIVE! 2015

13.10.2015

Koniec októbra bude opäť na Slovensku patriť módnym podujatiam. O aktuálnom ročníku Fashion LIVE! nám viac porozprávali jeho organizátori – Zora Husarčíková, ktorá podujatie zastrešuje produkčne a manažérsky, Olo Křížová, kreatívna riaditeľka eventu, a Marcel Holubec, ktorý prevzal supervíziu z pohľadu skúseného dizajnéra.

Fashion_LIVE_2015

Aké novinky prináša projekt v tomto roku?
Marcel Holubec: Fashion LIVE! sa výrazne rozrastá. Okrem trojdňovej akcie v Starej tržnici prinášame množstvo sprievodných podujatí. Napríklad, časť programu sa bude v rámci celého fashion mesiaca odohrávať v centre Bory Mall, kde sa uskutočnia workshopy pre najmenších, výstava módnych fotografií či fashion performance (24. a 25. októbra). Počas troch týždňov sa budú dať zakúpiť dizajnérske kúsky v POP-UP Store. Do Starej tržnice sme opäť pozvali tých najlepších dizajnérov z okolitých krajín – Maďarska, Poľska a Českej republiky. Lákadlom je aj Joelle Boers, mladá progresívna dizajnérka z Holandska.

Fashion LIVE! sa tentoraz bude niesť v duchu návratu k tradíciám. Čo vás priviedlo k tejto téme?
Olo Křížová: Téma vzišla najmä z reflexie minulého ročníka. Objavila sa v rozličných podobách v kolekciách mnohých dizajnérov. Takisto bola nosnou u Martina Hrču, ktorý sa stal víťazom Fashion LIVE! AWARDS. A keďže s víťazom fotíme vizuál nasledujúceho ročníka, automaticky sa preniesla do imidžu tohto ročníka. Téme sa venujeme najmä na sprievodných podujatiach, či to bol štvrtý Fashion Talk s odborníčkou na tradičný slovenský odev Evou Hasalovou, alebo detské workshopy, ktoré budú v centre Bory Mall.

V čom vidíte najvýraznejší posun pripravovaného Fashion LIVE! oproti predchádzajúcim ročníkom?
Zora Husarčíková: Posun vidíme najmä v tom, že tento rok sme program vystavali tak, aby sme sa už počas roka postupne nalaďovali na októbrový Fashion LIVE!. Postupne sme sa venovali Fashion Talkom, takisto sme pripravili fashion show na festivale Grape, kde sa po móle prechádzali samotní návštevníci festivalu. Všetky naše aktivity tak smerujú k tomu, aby bol mesiac október skutočne hlavným fashion mesiacom na Slovensku. Sériu Fashion Talkov sme spustili už v marci, zajtra sa koná posledný z nich. Aj keď, počas týždňa prehliadok sme pripravili ešte jeden špeciálny Fashion Talk s našimi holandskými hosťami, zakladateľmi festivalu Fashionclash.

V súťaži Signal Fresh Fashion Contest dostali šancu ukázať sa mladí slovenskí a českí dizajnéri. Koľko záujemcov sa do súťaže prihlásilo?
Marcel Holubec: Tento rok počet prihlásených narástol z minuloročných 15 až na 27 zúčastnených, a to aj z Čiech, aj zo Slovenska. Všetci sme sa zhodli, že aj kvalitatívne sa úroveň prác zlepšila, takže sme naozaj mali z čoho vyberať a bolo to skutočne náročné. Takmer sme sa nezhodli! Aby sme podporili tvorbu mladých dizajnérov, ako aj samotnú súťaž, umiestnili sme ju v dramaturgii do finálnej časti Fashion LIVE!, teda pred odovzdávaním Fashion LIVE! AWARDS, ktoré sa uskutoční v piatok o 22. hodine.

Prečo sa podľa vás oplatí nepremeškať októbrový Fashion LIVE!?
Olo Křížová: Ak chcete vidieť a zažiť to najzásadnejšie, čo sa v slovenskej móde v súčasnosti deje, nemali by ste na Fashion LIVE! chýbať. Okrem módnych šou v Starej tržnici, kde sa na móle odprezentujú najvýznamnejší slovenskí dizajnéri (Lenska Sršňová, Boris Hanečka, Jana Gavalcová, Veronika Hložníková a mnohí ďalší), si môžete nakúpiť dizajnérske kúsky v showroomoch, vypočuť si odborníkov na Fashion Talkoch či pozrieť výstavu šperkov Džubox v Slávici. Celkovo bude program veľmi intenzívny, takže všetkým odporúčame, aby si naň urobili miesto v kalendári už teraz.

Aktuálny kalendár Fashion LIVE! 2015:

13. 10. až 12. 11 – Fenomén F. – výstava fashion fotografií v Bory Mall
14. 10. – Fashion LIVE! Talk vol. 5 – Caffe Berlínka SNG
17. 10. – tvorivé dielne v Bory Mall
17. 10. až 31. 10. – dizajnérsky POP-UP shop v Bory Mall
21. 10. až 23. 10. – prehliadky a showroomy v Starej tržnici
24. 10. až 25. 10. – fashion performance a workshopy v Bory Mall

Fashion_LIVE_2015_program

Pre všetky novinky a informácie sledujte www.fashionlive.sk a facebook.

pripravila: Anna Salvová
foto: archív Fashion LIVE!

 

    2965

    Súvisiace články