Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Made in Czecho-Slovakia / 15. apríl 2015

Očakávanie leta so značkou ROZBORA COUTURE

Druhý deň prehliadok jarnej časti Bratislavských módnych dní 2015 otvoril slovenský módny návrhár Richard Rozbora s kolekciou značky ROZBORA COUTURE, charakteristickou v prvom rade eleganciou, ktorá pristane ženám každého veku. Jemná koketnosť v detaile, zmyselne zvýraznená silueta, dokonalý strih, ale najmä vysoká kvalita vypracovania a nádherné látky, to sú hlavné benefity, ktoré značka ponúkla aj na BMD.Richard Rozbora vyrastal v rodine diplomata a niekoľko rokov strávil v Škandinávii či v ďalekej Ázii.

Očakávanie leta so značkou ROZBORA COUTURE

15. 4. 2015

Druhý deň prehliadok jarnej časti Bratislavských módnych dní 2015 otvoril slovenský módny návrhár Richard Rozbora s kolekciou značky ROZBORA COUTURE, charakteristickou v prvom rade eleganciou, ktorá pristane ženám každého veku. Jemná koketnosť v detaile, zmyselne zvýraznená silueta, dokonalý strih, ale najmä vysoká kvalita vypracovania a nádherné látky, to sú hlavné benefity, ktoré značka ponúkla aj na BMD.

bmd_jar_2015_2d_rl_006
Richard Rozbora vyrastal v rodine diplomata a niekoľko rokov strávil v Škandinávii či v ďalekej Ázii. Jeho časté cesty do Číny, Ruska a mnohých štátov Európy, štúdium v Prahe, Bratislave, na Cypre a vo Veľkej Británii, to všetko dotváralo jeho osobnosť a cit pre estetiku. Vo svete módy pôsobí už od roku 1994, pričom na svojej ceste stavil na najsilnejšiu stránku odborného rastu, na vzdelanie. Pred štrnástimi rokmi absolvoval UNIVERSITY OF THE ARTS LONDON CENTRAL ST. MARTIN´S – prestížnu a celosvetovo preslávenú vysokú školu módneho návrhárstva. Dizajnér získal viacero prestížnych medzinárodných ocenení a pracovných ponúk v zahraničí. Jeho Alma Mater v Londýne mu po skončení štúdia ponúkla pôsobenie na univerzitnej pôde, ktoré predtým zastával Alexander McQueen.

bmd_jar_2015_2d_rl_026
Rozbora prezentoval svoju autorskú tvorbu na mnohých zahraničných módnych prehliadkach. O kvalitách značky ROZBORA COUTURE presvedčil aj Paríž. Jeho móda je totiž rovnako kozmopolitná, ako dizajnér sám. Už niekoľko sezón nájdete značku aj v programe MQ VIENNA FASHION WEEK. Exkluzívne, zmyselné, dokonalé a veľmi ženské umenie Richarda Rozboru, módneho návrhára s naozaj medzinárodným kreditom, oceňujú mnohé ženy s vycibreným vkusom. Howard Tangye, jeho bývalý učiteľ, ktorý pôsobí ako osobný ilustrátor domu DIOR, svoj obdiv k autorskej tvorbe Richarda Rozboru prejavil slovami: „ ...vytvára v móde niečo inovatívne, vytvára sen..." To je pre nápaditého módneho tvorcu naozaj veľký kompliment. Richard spolupracoval aj s ďalšími profesionálmi, napríklad s modistom Nickom Smithom, ktorého klobúkové kreácie nosí aj speváčka Madonna či návrhárom Robertom Carry – Williamsom, u ktorého viedol ateliér a zodpovedal za kolekciu jar/leto 2002, prezentovanú na London Fashion Weeku.

bmd_jar_2015_2d_rl_032
Dnes tvorí dizajnér so svojím pracovným tímom vo vlastnom ateliéri v Bratislave. Podmanivé dámske oblečenie nesie jeho neopakovateľný rukopis, Je charakteristické vysokou kvalitou spracovania, jemnou extravaganciou a najmä nositeľnosťou. Módne kolekcie predstavujú zároveň štýl, ktorý je úzko spojený s umeleckým dielom a nevtieravo podčiarkujú a zvýrazňujú ženskú krásu. Modely z línie couture vyhľadávajú dámy bez vekového ohraničenia, nadšené ich neopakovateľnosťou, nadčasovosťou a mnohostranným využitím. Ušľachtilé látky – hodváb, mušelín, kašmír, vlna, úplety, a exkluzívne značkové ručne vyšívané krajky, podčiarkujú sebaistotu každej nositeľky.

bmd_jar_2015_2d_rl_037
bmd_jar_2015_2d_rl_038
bmd_jar_2015_2d_rl_048
bmd_jar_2015_2d_rl_056
bmd_jar_2015_2d_rl_061
bmd_jar_2015_2d_rl_066
bmd_jar_2015_2d_rl_073
bmd_jar_2015_2d_rl_075
bmd_jar_2015_2d_rl_093
bmd_jar_2015_2d_rl_094

pripravila: Jana Zajasenská
foto: Martin Rinčo, Ramon Leško

    4194

    Súvisiace články