Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Made in Czecho-Slovakia / 31. október 2014

Košice sa premenili na mesto módy

Minulý týždeň Košice žili módou. Zrenovované priestory Kulturparku a Kunsthalle hostili prvý ročník eventu s názvom Košice Fashion Week.

Košice sa premenili na mesto módy

31.10.2014

Minulý týždeň Košice žili módou. Zrenovované priestory Kulturparku a Kunsthalle hostili prvý ročník eventu s názvom Košice Fashion Week. Módne prehliadky, koktejly či charitatívny galavečer... program bol bohatý. Priestor dostali aj návrhári zo susednej Českej republiky a Ukrajiny. Prvý deň prehliadok však patril slovenským, a špeciálne košickým dizajnérom.

Košice Fashion week sa začal už v pondelok spustením sprievodných aktivít. Medzi ne patrila napríklad mimoriadna predajná akcia KFW pop-up store, výstava fotografií popredného českého módneho fotografa Marka Musila s názvom Touch of Fashion, svoju prácu predstavila v Košiciach známa francúzska umelkyňa Elise Morin a prebiehal aj projekt zameraný na podporu detskej kreativity - Fashion Kid Lab.

960px-116-IMG_0842

Slávnostné zahájenie Košice Fashion Weeku prebehlo vo štvrtok, 23. októbra pred Kulturparkom a v tento deň si už návštevníci mohli vychutnať aj hlavný bod programu – módne prehliadky.

Štvrtkovú sériu prehliadok otvorili mladé slovenské dizajnérky, Soňa Zajacová a Kristína Fečková. Soňa vo svojej tvorbe zobrazuje neustále putovanie človeka a hľadanie lepšej budúcnosti, hľadanie samého seba. Túto tému cítiť aj z jej aktuálnej kolekcie, ktorá, ako sama uvádza, odráža aj jej životný štýl. Kristína Fečková predstavila kolekciu Secret Love, v ktorej uplatnila aj autorskú potlač – sexuálny motív.



Dôkazom kreativity a nápaditosti mladých dizajnérok sú aj kolekcie Denisy Dovalovej a Kláry Valkovej. Ich základom je využitie inovatívnych materiálov a sofistikované vrstvenie.


Párty atmosféra prehliadky butiku Wanyfer Fashion deklarovala, že móda je hlavne zábava. Tylové sukne, perie, kožušiny, pestré farby, štras... to všetko namiešané do sladkého koktejlu.


Pavel Berky používa vo svojej tvorbe náročné strihové techniky, no jeho modely pôsobia veľmi jednoducho a čisto. Inak to nie je ani pri jeho kolekcii na sezónu jar/leto 2015, ktorú v Košiciach predstavil. Inšpiráciou sa tomuto slovenskému návrhárovi pôsobiacemu v Prahe stal ľudový folklór a jeho transformácia do současnosti.


Vyvrcholením štvrtkového program bola večerná show Jitky Klett. Jej jarná kolekcia s názvom Magic of elements je vyskladaná zo vzdušných šiat, úzkych nohavíc prepracovaných strihov a jednoduchých topov, často s asymetrickým výstrihom. Farebná škála pripomína klenoty z hlbín Zeme. Za pozornosť stoja aj doplnky - klobúky a sklenené opasky a šperky.

pripravila: Jana Zajasenská
foto: Unique fashion

 

    4888

    Súvisiace články