Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Made in Czecho-Slovakia / 16. June 2014

Bratislavské módne dni LETO 2014

Za nami sú historicky prvé letné Bratislavské módne dni, ktoré sa premiérovo uskutočnili pod holým nebom. V srdci hlavného mesta, na Hlavnom námestí, sa predstavili slovenskí dizajnéri a módne butiky, na ktorých kolekcie sa prišli pozrieť stovky ľudí...Vo štvrtok 12.

Bratislavské módne dni LETO 2014

15.6.2014

Za nami sú historicky prvé letné Bratislavské módne dni, ktoré sa premiérovo uskutočnili pod holým nebom. V srdci hlavného mesta, na Hlavnom námestí, sa predstavili slovenskí dizajnéri a módne butiky, na ktorých kolekcie sa prišli pozrieť stovky ľudí...

BMD_leto_2

Vo štvrtok 12. júna mala po prvýkrát možnosť sadnúť si do hľadiska Bratislavských módnych dní, okrem profesionálov a VIP hostí, aj široká verejnosť. Bratislavské módne dni chcú byť bližšie k ľuďom. Stali sa preto súčasťou bohatého programu Bratislavského kultúrneho leta a hradných slávností. Ako pri ich otvorení povedala hlavná organizátorka, riaditeľka Agentúry Promotion, Mária Reháková: "Cieľom je vrátiť kultúrno-obchodného ducha do Starého mesta." K tejto myšlienke sa na pódiu hlásili aj Vladimír Greža, riaditeľa Bratislavského kultúrneho a informačného strediska a Milan Ftáčnik, primátor hlavného mesta.


Jedinečnú módnu prehliadku pod holým nebom odštartovala pánska móda značky Marco Mirelli. Mužov na mole vystriedali deti. Malé modelky nám predviedli detskú kolekciu značky Dolce & Gabbana z módneho domu Alizé a tiež produkciu návrhárky Moniky Lacekovej. To, že móda z dielne Moniky Vontszemuovej a Kataríny Castrovilli nie je určená len pre modelky, demonštrovali návrhárky práve tým, že mladé dievčatá na móle vymenili za skutočné ženy. Ich módu predviedla aj samotná Mária Reháková či starostka Starého mesta, Tatiana Rosová. Na divy so St. Tropez sa premenili dievčatá v modeloch Zuzany Hakovej a talianska značka DONDUP predstavila vo svojej letnej kolekcii svieže modely z kvalitných materiálov v jemných farbách.

Večer v znamení módy pokračoval predstavením kolekcie Michaely Ľuptákovej, ktorá priniesla závan francúzskeho vidieka. Kontroverznejšie pôsobí už tradične móda z dielne Róberta Vrzalu. Jeho pánska kolekcia sa opäť neobišla bez veľkoplošných potlačí a príznačnej symboliky. Jaroslava Wurll Kocanová, spojila vo svojej kolekcii prvky glamouru a slovenského folklóru. Podobne, motívy vychádzajúce z tradičných ľudových odevov sme videli aj v kolekcii Libora Komosného. Záver večera patril okázalým šatám Jany Pištejovej a dielam salónu Rozbora Couture.

Hlavné námestie v Bratislave preskalo doslova vo švíkoch a organizátori zabezpečili množstvu návštevníkov, ktorí si prišli pozrieť prehliadku a zažiť niečo nové, príjemnú atmosféru počas celého večera!

pripravila: Jana Zajasenská
foto: Daniel Kaplavka/STAR production

 

    4847

    Súvisiace články