Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Made in Czecho-Slovakia / 28. April 2014

POZVÁNKA: Are You Ready? For Fashion

Slovak Fashion Council (SFC) prináša podujatie o móde Are You Ready? For Fashion už po tretíkrát.

POZVÁNKA: Are You Ready? For Fashion

Slovak Fashion Council (SFC) prináša podujatie o móde Are You Ready? For Fashion už po tretíkrát. Tento rok však spojí viac aktivít do jednej:
1. Konferencia o móde: Identita módnej značky – jediná medzinárodná konferencia o móde na Slovensku (30. 4. v design factory)
2. Fashion marš! – najdlhšia módna prehliadka v uliciach centra Bratislavy (1. 5. Bratislava)
3. Dizajnérske Showroomy – najväčší butik so slovenskou módou na Slovensku (1. – 4. 5. v Kontakte)

„Are You Ready?" je podujatie, ktoré spája vzdelávanie, kultúru, predaj a prezentáciu módy do jedného 5-dňového podujatia. Jednotlivé akcie majú osloviť rozmanité publikum a priniesť módu ku každému, kto sa o ňu zaujíma z rôznych dôvodov.
„Módny ekosystém na Slovensku potrebuje podporu, aby dokázal prinášať výsledky dizajnérom a aj jej konzumentom. V konečnom dôsledku tak podporíme celý segment kreatívneho priemyslu, čo je jedným z bodov misie SFC," hovorí Dana Kleinert, zakladateľka SFC.

AYR_pozvanka
Konferencia je jediná vzdelávacia akcia tohto druhu na Slovensku. Tohtoročnou témou je Identita značky. Hlavnou spíkerkou bude Angličanka Hannah Middleton, ktorá má bohaté skúsenosti z pozície nákupkyne módnych kolekcií pre House of Fraiser, Arkadia Group či John Lewis. Teda najväčších obchodných domov v Londýne so stovkami módnych značiek. H. Middleton učí na London College of Fashion, kde študentom odovzdáva neoceniteľné rady z praxe. „Špeciálnym formátom na konferencii sú prezentácie dizajnérov. Tí majú 5 minút, aby zahraničnej hosťke predstavili svoje značky tak, aby ich spoznala a nadchla sa pre ne. H. Middleton im povie svoj názor a odporučí ďalšie smerovanie. To môže byť pre väčšinu z nich dlhodobý zdroj inšpirácie a vízie do budúcna. Vďaka tomuto formátu sa veľa naučia aj účastníci konferencie," vysvetľuje Zuzana Bobiková, manažérka projektu z SFC.

Ďalší deň sa od vzdelávania presunieme k živej forme prezentácie slovenskej módy. Fashion marš! je najdlhšia módna prehliadka v uliciach Bratislavy, ktorú organizuje o.z. Denamit v spolupráci s SFC. Viac ako 50 modeliek, modelov a známych osobností predvedie kolekcie 6 dizajnérov a prinesie tak slovenskú módu priamo k ľuďom do ulíc. „Chceme tak odstrániť bariéru a dištanc od módy ako sa to deje na uzavretých módnych prehliadkach. Slovenská móda patrí čo najbližšie k jej zákazníkovi a potenciálnemu hrdému nositeľovi," hovorí Michaela Bednárová z o.z. Denamit a dizajnérka značky PUOJD. Fashion marš! skončí v Kontakte, kde celý večer budeme pokračovať s módou na Slovak Fashion Dress Code Party.

Po Fashion marš! akcia stále pokračuje. Módu, ktorú predstavíme na konferencii a na pochode v uliciach, si ľudia budú môcť prísť kúpiť do najväčšieho butiku slovenskej módy na Slovensku – do Dizajnérskych Showroomov v Kontakte na Ventúrskej ulici od 1. 5. – 4. 5. Viac ako 25 slovenských a českých dizajnérov a značiek už po tretíkrát budú prezentovať svoje kolekcie, odevy a doplnky. Novinkou sú aj značky z Maďarska a Rakúska. Všetci dizajnéri sa tešia na zákazníkov, ako aj milovníkov módy, ktorí si budú môcť pozrieť kolekcie lokálnych návrhárov a značiek na vlastné oči. Môžu si tak overiť kvalitu, spracovanie, spoznať cenovú dostupnosť a obohatiť svoje šatníky o nové jarné či letné kúsky. Showroomy doplníme programom v sobotu večer počas Late Night Shopping, kde stylisti predvedú ako sa dajú dizajnérske odevy nosiť na rôzne príležitosti.

Ako mediálny partner vás na podujatie srdečne pozývame.

Pripravila: Jana Zajasenská
zdroj: Slovak Fashion Council

 

    2901

    Súvisiace články