Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Made in Czecho-Slovakia / 24. apríl 2014

Odštartovali Bratislavské módne dni JAR 2014

V netradičnom priestore showroomu Jaguar sa počas dvoch dní (23. a 24.

Odštartovali Bratislavské módne dni JAR 2014

23.4.2014
V netradičnom priestore showroomu Jaguar sa počas dvoch dní (23. a 24. apríla 2014) predstaví slovenská návrhárska elita spolu s mladými talentmi módnej scény. Deviaty ročník Bratislavských módnych dní sa nesie v znamení noviniek.

Bratislavské módne dni spoločne s časopismi La Femme a Star vstupujú do ďalšej sezóny s mnohými novinkami. Okrem zaujímavého priestoru na hostí čaká aj niekoľko zmien v programe. Po prvýkrát sa organizátori rozhodli pre samostatnú detskú módnu prehliadku či kolekciu venovanú moletkám.

BMD_jar_2014_mala

„Mimoriadny záujem o detské modely z uplynulých prehliadok nás doviedol k myšlienke vyčleniť detskú kolekciu na samostatnú šou,"
hovorí riaditeľka Agentúry Promotion Mária Reháková. S deťmi súvisí aj zábava a preto sa „after party" po prehliadke uskutoční v pre ne atraktívnom prostredí. „Rozhodnutie podporiť podujatie a usporiadať u nás after party po prvej detskej módnej prehliadke na Bratislavských módnych dňoch bolo pre nás prirodzené. Každá reštaurácia McDonald´s má špeciálne vytvorený detský kútik, do ktorého majú povolený vstup iba deti. A tak aj toto miesto vyzerá. Prispôsobené sedenie, farebné party dekorácie a najmä Happy Meal deti milujú. Užijú si pri ňom ozajstnú zábavu, kým sa ich rodičia budú venovať zaujímavostiam na Bratislavských módnych dňoch," hovorí Karol Kirchmayer, Senior Operations Consultant z McDonald´s Slovakia.

Ďalšou novinkou, ktorá na hostí čaká, je špeciálna kolekcia určená moletkám z dielne návrhárky Moniky Vontszeműovej. Tá sa zároveň predstaví aj v úlohe návrhárky detských modelov. „Touto kolekciou sme chceli ukázať, že móda je naozaj pre všetky ženy, bez ohľadu na to, akú konfekčnú veľkosť nosia," dodáva Mária Reháková.

Počas dvoch dní sa na trojici prehliadok predstavia stálice Bratislavských módnych dní ako Robert Bartolen, Zlatica Hujbertová, Veronika Hložníková či Jana Pištejová, ale príležitosť ukázať svoj pokrok v oblasti návrhárstva dostali aj víťazi a účastníci súťaže Hľadáme nové tváre módnej scény – zoskupenie NuPPL, Blažena Ostrovská, Darina Fábriová či Zuzana Haková. Svoje kolekcie okrem toho predvedú aj značky ako Dominika Cibulková, Lindex a Bepon. Niektorí z návrhárov sa tento rok rozhodli doplniť svoje modely aj o výber z exkluzívnych šperkov a hodiniek, ktoré ponúka sieť klenotnictiev Sheron.


Exkluzívnym hosťom jarnej časti Bratislavských módnych dní bude talianska značka Dondup. Okrem ich aktuálnych modelov uvidia hostia premiérovo aj ukážku z nedávno predstavenej kolekcie jeseň/zima 2014-2015.

BMD_tlacovka
Barbora Franeková (Top Fashion), Marco Marcuccini (Dondup), Mária Reháková (STAR production), Alena Pallová (IEM), Patrícia Vitteková (OK! magazín)

Na tlačovej konferencii organizátori Bratislavských módnych dní prezradili aj niekoľko noviniek na rok 2014. Jednou z nich je pridanie ďalšej prehliadky do série podujatí, takže okrem jarnej a jesennej časti, exkluzívnej plesovej prehliadky, v roku 2014 pribudne aj letná časť. Tá bude výnimočná nielen miestom, ale i novým konceptom. „Po rokoch fungovania Bratislavských módnych dní pre takpovediac uzavretú skupinu pozvaných hostí sme sa rozhodli priniesť módu aj obyvateľom mesta, ktoré je s názvom nášho podujatia úzko späté – a to priamo do jeho centra," hovorí Mária Reháková. Veľkolepá módna šou sa tak uskutoční 12. júna na Hlavnom námestí pod holým nebom a vychutnať si ju budú môcť nielen pozvaní hostia, ale aj široká verejnosť.

Program:
23. APRÍL 2014 | 19:30 HOD.
REBECCA DEÁK JUSTH
LA RENA
ZUZANA HAKOVÁ
RÓBERT VRZALA
KATARÍNA FEIX – KATIE´S BAG
ROBERT BARTOLEN
NUPPL
ZLATICA HUJBERTOVÁ
VERONIKA HLOŽNÍKOVÁ

24. APRÍL 2014 | 17:30 HOD. DETSKÁ MÓDA
TEENAGE MÓDA LINDEX
By Andrej Kusalik (STYLING)
MONIKA LACEKOVÁ
MONIKA VONTSZEMUOVÁ
ANNAMÁRIA KISS KOSA

24. APRÍL 2014 | 20:00 HOD.
DONDUP JAR 2014
DOMINIKA CIBULKOVÁ
BEPON (STYLING ANDREJ KUSALIK)
BLAŽENKA OSTROVSKÁ
DARINA FÁBRIOVÁ
MONIKA VONTSZEMUOVÁ
JANA JURČENKO
JANA PIŠTEJOVÁ
DONDUP ZIMA 2014/2015

Podpora slovenskej módy a jej propagácia je neoddeliteľnou súčasťou magazínu Top Fashion, preto sme sa tento rok rozhodli spojiť s organizátormi Bratislavských módnych dní a priniesť najnovšie správy z domácej módnej scény prostredníctvom každodenných reportov na našom módnom portáli aj vám, našim čitateľom.

pripravila: Jana Zajasenská
zdroj: STAR production 

    5550

    Súvisiace články