Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Celebrity / 1. september 2013

Grace Coddington v módnej kampani

Britskej módnej značke Marks& Spencer sa podarilo do najnovšej jesennej kampane s názvom Britain´s Leading Ladies zapojiť spolu 12 významných ikon miestnej spoločensko-kultúrnej sféry.Zaskvela sa medzi nimi aj britská rodáčka, súčasná kreatívna riaditeľka amerického Vogue a bývalá modelka, Grace Coddington. Táto kampaň pre ňu znamená "malý" návrat pred objektív fotoaparátu, a to po desiatkach rokov, keďže po ťažkej autonehode zavesila sľubnú kariéru modelky na klinec."Chceli sme, aby kampaň signalizovala nový a sebavedomý hlas jesene," priblížil cieľ tohto počinu Patrick Bousquet-Chavanne, výkonný riaditeľ značky.

Grace Coddington v módnej kampani

1.9.2013

Britskej módnej značke Marks& Spencer sa podarilo do najnovšej jesennej kampane s názvom Britain´s Leading Ladies zapojiť spolu 12 významných ikon miestnej spoločensko-kultúrnej sféry.

Kampan_MS_AW13_01


Zaskvela sa medzi nimi aj britská rodáčka, súčasná kreatívna riaditeľka amerického Vogue a bývalá modelka, Grace Coddington. Táto kampaň pre ňu znamená "malý" návrat pred objektív fotoaparátu, a to po desiatkach rokov, keďže po ťažkej autonehode zavesila sľubnú kariéru modelky na klinec.

Kampan_MS_AW13_02

Kampan_MS_AW13_03

"Chceli sme, aby kampaň signalizovala nový a sebavedomý hlas jesene," priblížil cieľ tohto počinu Patrick Bousquet-Chavanne, výkonný riaditeľ značky. Na štyroch typických britských pozadiach tak vznikol zaujímavý materiál, ktorý nafotila Annie Leibovitz; zimné kabáty predstavili na člne plávajúcom Temžou, vidiecka scenéria sa vyníma pri oblečení Per Una, londýnske štúdio zasa symbolizuje trend "London Calling".

Kampan_MS_AW13_04

Každá zo žien má reprezentovať britskú kreativitu a priekopníckeho ducha, zmenu, lámanie stereotypov a prekračovanie hraníc. K protagonistkám nezvyčajnej módnej kampane sa okrem Grace Coddington zaradili napríklad herečka Helen Mirren, multiplatinová speváčka Ellie Goulding, olympijská víťazka v boxe, Nicola Adams, bývalá primabalerína Kráľovského baletu, Darcey Bussell, umelkyňa a profesorka výtvarného umenia na Kráľovskej akadémií, Tracey Emin či Katie Piper, ktorá po znetvorení kyselinou sírovou - ohrdnutý nápadník jej venoval darček, na ktorý "nikdy nezabudne" - našla novú chuť do života a stala sa dokonca moderátorkou.

Kampan_MS_AW13_05

pripravila: Anna Salvová
foto: M&S


 

    3946

    Súvisiace články