Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 23. október 2015

KNIŽNÝ TIP: Kde je Karl?

Je považovaný za nekorunovaného kráľa módy. Všetko na ňom je dramatické: od košieľ s vysokým golierom od Hilditch & Key doplnených o čierne sako, džínsy a kravatu, cez tmavé slnečné okuliare, bezprstové rukavice od francúzskeho výrobcu Causse až po na mieru ušitých čižiem z krokodílej kože od Massara.

KNIŽNÝ TIP: Kde je Karl?

23.10.2015

Je považovaný za nekorunovaného kráľa módy. Všetko na ňom je dramatické: od košieľ s vysokým golierom od Hilditch & Key doplnených o čierne sako, džínsy a kravatu, cez tmavé slnečné okuliare, bezprstové rukavice od francúzskeho výrobcu Causse až po na mieru ušitých čižiem z krokodílej kože od Massara. Zabudnúť netreba ani na brošne, prstene v štýle Henryho VIII. a pracku na opasku pokrytú diamantami. Už viac ako 50 rokov prevracia návrhár Karl Lagerfeld svet módy pomocou štýlu, humoru a mladickosti. A to všetko nájdete aj v knihe Where is Karl?: A Fashion-Forward Parody od Stacey Caldwell & Ajiri A. Aki s ilustráciami od Michelle Baron.

karl13f-1-web
Toto dielo je pôvabné vďaka úchvatným ilustráciám, a tiež veľmi zábavné. Vo vnútri nájdete vtipný predslov od blogerky Florence de la Sabine a tipy, ako nájisť Karla v jednotlivých svetových destináciách. A hoci je cieľom jeho hľadanie, mňa osobne dostalo rozpoznánie iných známych celebrít a výrazných osobností zo sveta módy, rovnako ako študovanie i tých najmenších detailov ilustrácií.

karl13f-2-web

karl13f-3-web

karl13f-4-web

Keď ide o módu, je dôležité vedieť si udržať zmysel pre humor. Roztomilá a vtipná zároveň, presne taká je Where is Karl?: A Fashion-Forward Parody. Naviac, je aj skvelým konverzačným spúšťačom.

Knihu vydal Penguin Random House, u ktorého si môžete nájsť aj jej predajcov.

text: Barbora Dudinská / www.barboradudinska.com 

 

    2942

    Súvisiace články