Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 14. júl 2015

Korunku pre čerstvú Miss USA navrhli a vyrobili v Čechách

Novou Miss USA sa stala 26-ročná rodáčka z Tulsy, Miss Oklahoma, Olivia Jordan. Najkrajšia žena Ameriky bola včera v noci korunovaná klenotníckym skvostom z českých dielní!

Korunku pre čerstvú Miss USA navrhli a vyrobili v Čechách

14.7.2015

Novou Miss USA sa stala 26-ročná rodáčka z Tulsy, Miss Oklahoma, Olivia Jordan. Najkrajšia žena Ameriky bola včera v noci korunovaná klenotníckym skvostom z českých dielní! Po Miss Universe a Miss Curaçao sa Miss USA stáva treťou prestížnou súťažou krásy na svete, ktorá počas tohoto roku získala originálnu ručne vyrobenú korunku od spoločnosti Diamonds International Corporation (DIC).

miss-oklahoma-winner-inlineKorunovácia Miss USA 2015

„Oklahoma" zaujala svojou vyšportovanou postavou, ktorá ju zaradila medzi top 15 finalistiek s najkrajším „bikini body", ale dojem urobila najmä počas kola otázok. Hovoril o problematike rasových vzťahov v Spojených štátoch, s dôrazom na potrebu ich zlepšenia. Neskôr potom označila Oprah a Harriet Tubman ako dve ženy, ktoré by rada videla na 10-dolárovej bankovke.

Trblietavú, diamantmi, zafírmi a rubínmi posiatu korunku, ktorou bola Olivia Jordan korunovaná, slávnostne odhalili v piatok 10. júla 2015 v hlavnom meste Louisiany, Baton Rouge za prítomnosti všetkých 51 kandidátok. Ceremoniálu sa zúčastnili aj úradujúca kráľovná krásy Miss USA 2014 Nia Sanchez a Miss USA 2013 Erin Brady.

JPEG__image-AFB84E4366E5-16.jpeg
Nia Sanchez, Miss USA 2014, predstavuje novú korunku pre MISS USA

Korunka, vyrobená spoločnosťou DIC, má hodnotu 200 000 dolárov, pozostáva z 280 gramov bieleho zlata a zdobená je 222 bielymi zafírmi, 340 modrými zafírmi, 112 rubínmi a 33 diamantmi. Českú republiku na šperku reprezentuje 30 českých krištáľov, ktoré pripomínajú siluetu newyorských mrakodrapov. Hviezdy predstavujú 51 súťažiacich.

Korunka_MISS_USA
Korunka Miss USA

"Hviezdy sú prepojené retiazkou, čo vyjadruje že sa jedná o Spojené státy a všetky tieto štáty sú zjednotené v jeden celok," povedal viceprezident DIC, Petr Matějček. "Pre Spojené štáty sme chceli vytvoriť niečo jedinečné, aby sme zvýraznili ich, pretože spájajú rôzne národy, rôzne charaktery ľudí, a to z nich robí veľmi atraktívne miesto pre život," pokračoval.

IMG_2901Olivia Jordan, Miss USA 2015 a Petr Matějček, viceprezident DIC

Nová korunka nahradila model používaný v rokoch 2009 – 2014 a DIC vyrobila aj tiary pre prvú a druhú vicemiss. V tomto roku ešte spoločnosť predstaví korunku pre súťaž Miss Teen USA, čím zavŕši prvý rok desaťročnej spolupráce s Miss Universe Organization.

pripravila: Jana Zajasenská v spolupráci s DIC
foto: DIC, Josh Brasted/Getty Images pre Miss USA

 

    3987

    Súvisiace články