Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 10. december 2014

Vianočná pohoda s filmovými novinkami

S poločnosť Bontonfilm prináša v decembri na DVD viacero zaujímavých noviniek, ktorými si môžete spríjemniť vianočnú pohodu. Tu je niekoľko tipov od nás.KRÍDLA VIANOC – limitovaná edícia DVD so soundtrackomVeľká časť filmu sa odohráva v nákupnom centre v čase Vianoc.

Vianočná pohoda s filmovými novinkami

10.12.2015

S poločnosť Bontonfilm prináša v decembri na DVD viacero zaujímavých noviniek, ktorými si môžete spríjemniť vianočnú pohodu. Tu je niekoľko tipov od nás.

KRÍDLA VIANOC – limitovaná edícia DVD so soundtrackom

kridlavanoc_dvd_sndtr_nVeľká časť filmu sa odohráva v nákupnom centre v čase Vianoc. Preženú sa tu príbehy štyroch priateľov, ktorí tu pracujú. Jedným je optik Tomáš (Richard Krajčo). Vyštudovaný očný lekár má rád voľnosť a ženy, žije v obytnom prívese na poli neďaleko obchodného centra, kde sa preháňa jeho kôň. Pekná Nina (Vica Kerekes) balí darčeky v stánku a provokuje výstredným obliekaním a je drzá svojou otvorenosťou. Jej krédom je nemilovať, aby nemohla byť zraňovaná. Ráďa (David Novotný), najstarší z priateľov, pracuje v supermarkete ako manažér predaja a býva s početnou rodinou v malom byte. Aj keď ju má rád, niekedy by najradšej od toho chaosu utiekol niekam ďaleko. Zajac (Jakub Prachař), čerstvo vyštudovaný herec, márne obchádza castingy a vlastne málokto vie, ako sa naozaj volá. Všetci ho vnímajú v kostýme ušiaka, ktorý rozdáva deťom balóniky. Každý z našich priateľov má svoje túžby a sny a práve Vianoce sú časom, kedy sa môžu plniť. Dajme šancu zázrakom! Vari sa rozprávky nemôžu žiť?
Scenár a réžia: Karin Babinská
Kamera: Martin Douba
Hudba: Richard Krajčo
Hrajú: Richard Krajčo, Vica Kerekes, David Novotný, Jakub Prachař, Vanda Hybnerová, Lenka Vlasáková, Viktor Preiss, Vilma Cibulková, Zdena Hadrbolcová, Stanislav Zindulka

BILLY ELLIOT – muzikálová novinka

Billy_Elliot_muzikal_DVD_3DFilmová verzia Billy Elliota slávila úspech už v roku 2000. Drsný "macho" otec jedenásťročného Billyho sa rozhodne, že by sa mal synček pochlapiť, a pošle ho na kurzy boxu v miestnom športovom stredisku. Tam sa ale Billy rozhodne pre trochu iný koníček, a to ten tanečný. Po krátkej dobe Billy objaví nový svet a je jasné, že jeho talent je obrovský. Príbeh sa odohráva počas politických a sociálnych nepokojov v Británii v 80. rokoch, a nie je teda jasné, či sa Billymu pochádzajúcemu z rodiny štrajkujúcich baníkov vôbec niekedy splní jeho baletný sen.
V tomto jedinečnom zázname z londýnskeho Victoria Palace Theatre na West Ende, ktorý sa živo premietal v kinách po celom svete, žiari mladý tanečník Elliott Hanna, v úlohe staršieho Billyho sa tiež objaví Liam Mower, teda úplne prvý chlapec, ktorý stvárnil postavu Billyho v roku 2005, kedy mal muzikál svojou premiéru. Liam je tiež jeden z 25 bývalých a súčasných predstaviteľov malého Billyho, ktorý na konci predstavenia prekvapí divákov špeciálnym, jedinečným a nostalgickým mash-up číslom.
Muzikál Billy Elliot s hudbou Eltona Johna má na konte viac ako 80 prestížnych divadelných ocenení. V Londýne sa hrá bez prestávky už od roku 2005, okrem iného sa tiež vydal na svetové turné po USA, Austrálii, Ázii a Európe, kde ho celkovo videlo už vyše 10 miliónov ľudí! Teraz si tento záznam môžu z pohodlia domova užiť aj slovenskí diváci. Billy Elliot, moderná rozprávka o individualite, odhodlaní, láske a nádeji sa totiž bude páčiť celej rodine.
Réžia: Brett Sullivan a Stephen Daldry
Hudba: Elton John a Lee Hall
Hrajú: Elliott Hanna, Ruthie Henshall, Deka Walmsley, Liam Mower

LÁSKA JE LÁSKA

DVD_Laska-je-laska_3DSpoločnosť Bontonfilm opätovne dokazuje, že otvorenosť, tolerancia a rešpekt ku všetkým členom spoločnosti, bez ohľadu na ich sexuálnu orientáciu, pre ňu nie sú len prázdnou frázou. Do videodistribúcie pravidelne zaraďuje kvalitné tituly svetovej kinematografie, zobrazujúce vzťahy medzi ľuďmi rovnakého pohlavia bez obvyklých stereotypov a klišé, čo diváci naprieč rodovými kategóriami vítajú a oceňujú. Aktuálnou novinkou o tom, že láska nemá hranice je titul Láska je láska.

Láska je láska (Fucking Åmål) je švédsky film z roku 1998, ovenčený štyrmi cenami Guldbagge (švédsky ekvivalent amerických Oscarov), cenou Teddy Award na Berlinale 1999, zvláštnou cenou poroty, Cenou divákov a Cenou FICC na MFF Karlovy Vary 1999. Film je celovečerným debutom režiséra Lukasa Moodyssona, ktorý je zároveň autorom scenára.
Elin a jej dospievajúci kamaráti vyrastajú v malom meste nazývanom Åmål. Všetko tu plynie podľa zabehaných pravidiel až do chvíle, kedy Elin urobí nečakaný krok – ide na nesprávny večierok – a jej život naberie nový smer. Zrazu sa musí rozhodovať medzi dvoma láskami a hlavne sa vysporiadať s vlastným ja. Láska je láska ponúka príbeh o túžbe, radostiach i bolestiach lásky, komických i dojemných stránkach dospievania a odvahe vyčnievať z davu.

pripravila: Jana Zajasenská
zdroj: 2media

 

    3056

    Súvisiace články