Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 15. november 2014

Na Slovensko prichádza fascinujúca výstava diamantov

Najkrajšie ženy sveta v Prahe slávnostne otvorili exkluzívnu výstavu diamantov. Ide o vôbec najväčšiu akciu tohoto druhu v Európe, pričom najväčším skvostom celej expozície je unikátny 64-karátový diamant v hodnote 16 miliónov amerických dolárov.

Na Slovensko prichádza fascinujúca výstava diamantov

14.11.2014

Najkrajšie ženy sveta v Prahe slávnostne otvorili exkluzívnu výstavu diamantov. Ide o vôbec najväčšiu akciu tohoto druhu v Európe, pričom najväčším skvostom celej expozície je unikátny 64-karátový diamant v hodnote 16 miliónov amerických dolárov. Už 18. novembra bude táto výstava sprístupnená aj v Bratislave.

WILL12702
V Prahe výstavu diamantov slávnostne otvorili Miss Universe Gabriela Isler a Miss USA Nia Sanchez.

„Na výstave je možné vidieť viac ako dvesto voľných diamantov, a spoločne s unikátnym 64-karátovým diamantom presahuje ich cena 21,5 miliónov dolárov. Ide však len o hodnotu voľných diamantov bez ceny luxusných diamantových šperkov a diamantových hodín," uvádza predseda predstavenstva spoločnosti DIC, ktorá výstavu organizuje, Luboš Říha.
rose_ring_6ct_2
SUN_ring_2ct_2
Lákadlom Diamantovej výstavy sú diamanty osadené v nádherných šperkoch, ale najmä voľné diamanty v rôznych veľkostiach, fascinujúce farebné diamanty, či diamanty rôznych brusov. Výstava prináša aj niekoľko luxusných diamantových setov, diamantové hodinky a originálne prstene, ktoré boli vyrábané ručnou remeselnou výrobou ako umelecké diela.

WILL14741

Okrem skvostného 64 karátového diamantu patrí k ďalším výnimočným kúskom výstavy 10,3 karátový diamant v intenzívnej žltej farbe, ktorý vyťažili v Južnej Afrike v roku 2013. Premiérovo výstava uvádza diamant netradičného sedemstranného tvaru, takzvaný HEPTAGON. Unikátnym je aj krásny, 2,14 karátov veľký smaragd, ktorý je zasadený do prsteňa z bieleho zlata a dopĺňajú ho diamanty šperkárskej kvality. V dielňach DIC ho vyrobili exkluzívne pre túto výstavu.

Diamantová výstava si môžete v Bratislave pozrieť od 18. do 28.novembra 2014 v showroome DIC na Krasovského 13, denne od 10:30 do 19:00.

zdroj: DIC

 

    3431

    Súvisiace články