Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 16. máj 2014

Rexperiment dokazuje, že sme aktívnejší, než si myslíme

Značka Rexona uskutočnila špeciálny projekt s názvom Rexperiment, ktorým zisťovala, čomu všetkému sa v priebehu dňa venujeme a akí sme aktívni. Do Rexperimentu sa zapojilo 16 ľudí zo Slovenska a z Českej republiky.

Rexperiment dokazuje, že sme aktívnejší, než si myslíme

16.5.2014
Značka Rexona uskutočnila špeciálny projekt s názvom Rexperiment, ktorým zisťovala, čomu všetkému sa v priebehu dňa venujeme a akí sme aktívni. Do Rexperimentu sa zapojilo 16 ľudí zo Slovenska a z Českej republiky. Týmto ambasádorom sa počas troch týždňov vďaka špeciálnemu náramku merala ich každodenná aktivita. Výsledky Rexperimentu sú prekvapujúce a dokazujú, že sme v pohybe viac než si myslíme. I preto je nutné dbať na ochranu proti poteniu.


rexperiment_


Rexona svojím projektom Rexperiment poukázala na skutočnosť, že v rámci svojich bežných každodenných aktivít sme v pohybe oveľa viac, než by sme si mysleli. S projektom a sledovaním aktivít pomáhalo 16 ľudí s najrôznejšími povolaniami a s rôznorodými záľubami. Nájdeme medzi nimi napríklad hasiča, študentku, doručovateľa zásielok, pracovníka elektrárne, zamestnankyňu reklamnej agentúry alebo profesionálneho tanečníka.

Ambasádorom boli počas troch týždňov merané aktivity špeciálnym náramkom Jawbone UP. Zaznamenáva každodenný pohyb, stravovanie i kvalitu spánku. Náramok sleduje prejdené kroky, vzdialenosť, spálené kalórie i pomer aktívne a pasívne stráveného času. Namerané výsledky boli následne porovnané s najrôznejšími náročnými aktivitami a konzultované s odborníkmi. Vzniklo tak porovnanie bežných aktivít s tými na prvý pohľad nedosiahnuteľnými.
Napríklad:
Lucia Malagová
Pochádza z Prešova a aktuálne je v druhom ročníku štúdia psychológie na Filozofickej fakulte v Prešove. Popri škole sa venuje ľudovému tancu – tancuje vo folklórnom súbore Šarišan a trénuje deti vo folklórnom súbore Šarišanček.

Lucia
Výsledky a porovnanie aktivít Lucie:
- Počas dňa, kedy sa venuje trénovaniu ľudového tanca bežne urobí viac ako 16 tisíc krokov a prejde tak cez 12 kilometrov
- Za týždeň príprav na skúšky vydá toľko energie, koľko by si vyžadovalo presťahovanie univerzitnej knižnice
- Tri hodiny výučby tanca detí je ako umyť ručne riad po obede na tanečnom sústredení
- Deň venovaný písaniu poznámok na prednáškach je ako zahrať si s kamarátkou dve hodiny badminton

Ľuboslava Buriánková
Pochádza z Košíc a pracuje vo Fyzikálnom ústave Matematicko - fyzikálnej fakulty v Prahe ako odborníčka na biofyziku buniek. Po celom dni strávenom v laboratóriu sa chodí odreagovať na spinning, ktorý raz týždenne i precvičuje. Okrem toho sa venuje aj iným športom.

Luboslava
Výsledky a porovnania aktivít Ľuboslavy:
- V priebehu dňa v práci bežne urobí cez 15 tisíc krokov a prejde tak viac ako 11 kilometrov
- Mesiac pravidelných veľkých týždenných nákupov potravín je rovnako náročný ako absolvovať dopoludňajší spinning maratón
- Za mesiac práce v laboratóriu vydá Ľuboslava toľko energie, ako keby týždeň trénovala na preteky v krasokorčuľovaní
- Každý deň v posilňovni je pre Ľuboslavu rovnako náročný ako stráženie kamarátkiných štvorčiat počas víkendu

Pavel Schnurpfeil
Je z Čerčan a už 18 rokov je povolaním profesionálny hasič. Táto práca ho baví pretože nie je jednotvárna a môže podať pomocnú ruku ľuďom v núdzi. Okrem behania a posilňovania v práci, chodí hrať s kolegami tenis, občas aj halový futbal a miluje vysokohorskú i rekreačnú turistiku. V súčasnosti mu najviac času zaberie stavba rodinného domčeka neďaleko Prahy.

Pavel
Výsledky a porovnanie aktivít Pavla:
- Počas dňa bežne urobí aj cez 18 tisíc krokov a prejde tak 15 kilometrov
- Pri jednom hasičskom zásahu vydá toľko energie, ako keby si zahral vo finále tenisového turnaja
- Keď štyri hodiny pracuje na stavbe svojho domu, je to ako keby absolvoval zápas v boxe
- Pri pravidelnom čistení zubov "prejde" rovnakú vzdialenosť, ako keby raz za mesiac šiel pešo z domu v Čerčanoch do práce v Prahe

Zuzana Gašparovičová
Žije v Bratislave, kde pracuje ako testerka zliav jedného zo zľavových portálov. Zároveň sa venuje public relations a má vlastný blog zameraný na módu a aktuálne trendy. Rada relaxuje pri cvičení jogy, pri stretnutiach s kamarátkami, pri počúvaní hudby z Islandu alebo nad čítaním poviedok či románov.

Zuzana
Výsledky a porovnanie aktivít Zuzany:
- V priebehu týždňa denne bežne urobí cez 10 tisíc krokov a prejde tak cez 8 kilometrov
- Vyraziť na celodenné nákupy oblečenia je ako absolvovať grécko-rímsky zápas
- Trinásť hodín jógy je ako zametať bratislavské Hlavné námestie
- Povysávať veľký byt je ako pracovať jeden deň ako učiteľka v materskej škole

„Vďaka projektu Rexperiment sme zistili, že ľudia dokážu viac, než si myslia. Komu by napadlo, že napríklad za týždeň bežnej práce v kancelárii človek vydá toľko energie, akoby si zahral ligový zápas v americkom futbale. Alebo že jeden zásah hasiča je ako hrať vo finále tenisového turnaja," vysvetľuje Lucie Laštovičková, Brand Building Junior Manager značky Rexona.

„Základom našej telesnej aktivity je pohyb, ktorým vypĺňame náš bežný deň – napríklad prechádzka so psom, hranie sa s deťmi, „vybavovačky" v práci, alebo napríklad príprava výbornej večere pre našich najbližších," hovorí MUDr. Jan Vojáček, vedúci lekár na pražskej klinike Endala. „Nielenže pohybom predchádzame chronickým chorobám organizmu, ale zlepšuje i náš psychický stav. Podľa lekárskych odporúčaní by sa každý človek mal aktívne hýbať aspoň 150 minút týždenne, aby predišiel problémom spojeným s neaktivitou. Medzi ne patria napríklad choroby srdcovej a cievnej sústavy, alebo výkyvy nálad."

„Pohyb má na naše telo blahodárne účinky v súvislosti s pohybovým aparátom, ale má i výrazne pozitívny vplyv na psychickú stránku – predovšetkým vďaka vyplaveniu endorfínov pri pohybovej aktivite, zníženiu hladiny stresu a získania množstva zážitkov," vysvetľuje osobný tréner a fyzioterapeut Bc. Petr Soukup, prečo je potrebné nezabúdať i na aktívny šport. „Z charakterových vlastností je preukázané, že šport podporuje vytrvalosť, trpezlivosť, presnosť, cieľavedomosť, rozvážnosť alebo úprimnosť, ale i mnoho ďalších. Šport formuje človeka nielen po stránke fyzickej, ale i z hľadiska sociálneho a psychického."

 

Rexona_produkty


Antiperspiranty Rexona s technológiou MotionsenseTM: čím viac ste v pohybe, tým lepšie fungujú
Pretože sa každý z nás hýbe neustále, je dôležitý i správny výber ochrany proti poteniu. Antiperspiranty Rexona obsahujúce špeciálnu technológiu MotionsenseTM zaistia suché podpazušie i počas veľmi náročného dňa. MotionsenseTM obsahuje mikrokapsule, ktoré sa usadia na povrchu podpazušia a postupne uvoľňujú vôňu. Princíp je jednoduchý, pri každom pohybe sa prelomia špeciálne mikrokapsulky, ktoré vypustia vôňu a vďaka tomu sa užívatelia budú cítiť svieži a chránení po celý deň. Čím viac ste v pohybe, tým lepšie antiperspirant funguje. „Výsledky projektu Rexperiment nám potvrdzujú, že sme všetci aktívni a je dôležité používať antiperspirant, ktorý sa aktivuje pri pohybe a dokáže poskytnúť stálu ochranu pred potením," uzatvára Lucie Laštovičková, Brand Building Junior Manager značky Rexona.

 

zdroj: Unilever

 

    4516

    Súvisiace články