Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Cestovanie / 14. júl 2013

Hotel s rukopisom značky Maison Martin Margiela

Chystáte sa vyraziť cez prázdniny do niektorej zo svetových metropol? Každý, kto obdivuje módny dom Maison Martin Margiela, si príde na svoje v parížskom hoteli La Maison Champs-Élysées.

Hotel s rukopisom značky Maison Martin Margiela

14.7.2013

Chystáte sa vyraziť cez prázdniny do niektorej zo svetových metropol? Každý, kto obdivuje módny dom Maison Martin Margiela, si príde na svoje v parížskom hoteli La Maison Champs-Élysées. Typické surrealistické videnie a záľuba v bielej farbe sa prejavili aj v interiéri hotela, ktorý leží v blízkosti Avenue Montaigne a Champs-Élysées.

Lamaison_01


O renováciu pôvodne mestského domu sa postaral architekt Danièle Damon, zvyšok bol v réžii MMM. Nepozorovateľný objekt otvára veľkolepú šou v recepčnej hale, ktorá je koncipovaná ako sekvencia scén zachytávajúcich rozličné štýly a obdobia.



Všade vládne luxus, komfort a najmä vizuálne triky. Kreslá v La Table du 8 Restaurant pôsobia, akoby sa vznášali nad podlahou. K dokonalej ilúzii sa pripájajú nadrozmerné okrasné lišty a falošné dvere. Optickým klamom však môžete uniknúť v stále zelenej záhrade, v ktorej okrem iného rastie aj vyše 50-ročný olivovník.



pripravila: Anna Salvová
foto: Design HotelsTM, © Martine Houghton


 

    3961

    Súvisiace články