Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Cestovanie / 30. december 2012

Raj pre zimné radovánky

Ak existuje niečo, čo je na zime zaručene pozitívne, tak je to mrazivo biela rozprávková krajina a dobrá poctivá lyžovačka. Skutočný zážitok a snehové dobrodružstvo ponúka švajčiarsky kantón Bern, v ktorom leží mestečko Gstaad.So svojím impozantným zámockým hotelom a úchvatnou vysokohorskou scenériou už tri roky nesie štafetu najlepšej lyžiarskej destinácie v Európe.

Raj pre zimné radovánky

31.12.2012

Ak existuje niečo, čo je na zime zaručene pozitívne, tak je to mrazivo biela rozprávková krajina a dobrá poctivá lyžovačka. Skutočný zážitok a snehové dobrodružstvo ponúka švajčiarsky kantón Bern, v ktorom leží mestečko Gstaad.

Gstaad_01


So svojím impozantným zámockým hotelom a úchvatnou vysokohorskou scenériou už tri roky nesie štafetu najlepšej lyžiarskej destinácie v Európe. Mimochodom, nájdete tu najväčšie lyžiarske stredisko v Alpách – jeho svahy merajú spolu až 220 km, takže pre náruživých lyžiarov je krajina v okolí Gstaadu ozajstným rajom na zemi.

Adrenalínové dobrodružstvo
Omrzelo vás lyžovanie? Zdvihnite si teda hladinu adrenalínu na najvyššie položenej húsenkovej dráhe na svete alebo vzrušujúcim výletom v teplovzdušnom balóne.

Gstaad_02Gstaad_03

Povestné syry
Priateľské posedenie pri syrovom fondue môže vystriedať gastronomická ochutnávka takzvaného Hobelkäse, teda syra, ktorý sa servíruje v delikátnych tenučkých plátkoch. Domáci ho pripravujú ohrievaním mlieka v cínovom kotle, pod ktorým podkurujú výlučne drevom.

Gstaad_04Gstaad_05

Drsná romantika
V kraji Gstaad – Saanenland sa pravidelne konajú preteky psích záprahov. Ak však uprednostňujete tvorivú zábavu, môžete si vyskúšať svoje stavbárske schopnosti vybudovaním vlastného iglu.

Gstaad_06Gstaad_07

Oáza oddychu
Všetkých, ktorí hľadajú oddych od stresu či uvoľnenie po výdatnej lyžovačke, víta originálne spa centrum, ktoré sa rozkladá na 1 800 štvorcových metroch. Kamenný múr s dĺžkou 60 metrov vytvorili zo žuly pochádzajúcej z blízkeho regiónu Blausee.

Gstaad_08Gstaad_09

Gstaad_10Zimné nákupy
Keď náhodou zistíte, že vám v batožine predsa čosi chýba, zamierte na pešiu promenádu do centra mesta. Nájdete tu aj značky ako Louis Vuitton, Prada, Ralph Lauren, Cartier, Chloe, Dior, Dolce & Gabbana, Oscar de la Renta či Marc Jacobs.


pripravila: Anna Salvová
foto: Gstaad Palace, Gstaad Saanenland Tourismus




 

    3367

    Súvisiace články