Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Gastro / 13. august 2013

Tartine Bakery: americká pekáreň s francúzskym šarmom

Nielen z chleba žije človek, ale chlieb z Tartine Bakery v San Franciscu je zhmotnením chute, bez ktorej si neviete predstaviť život.Jej zakladatelia Elisabeth Prueitt a Chad Robertson sa stretli počas štúdia na Culinary Institute of America v New Yorku, kde si čoskoro padli do oka. Spoločne odcestovali do Francúzska, kde si osvojili klasickú techniku a estetiku prípravy tradičných pekárenských výrobkov, najmä v regiónoch Provensalska a Savojska.Chad & ElisabethPo návrate v roku 1995 sa usadili v Kalifornii, kde postupne otvorili niekoľko prevádzok.

Tartine Bakery: americká pekáreň s francúzskym šarmom

13.8.2013

Nielen z chleba žije človek, ale chlieb z Tartine Bakery v San Franciscu je zhmotnením chute, bez ktorej si neviete predstaviť život.

Tartine_01 Tartine_02


Jej zakladatelia Elisabeth Prueitt a Chad Robertson sa stretli počas štúdia na Culinary Institute of America v New Yorku, kde si čoskoro padli do oka. Spoločne odcestovali do Francúzska, kde si osvojili klasickú techniku a estetiku prípravy tradičných pekárenských výrobkov, najmä v regiónoch Provensalska a Savojska.

Tartine_03 Tartine_04
Chad & Elisabeth

Po návrate v roku 1995 sa usadili v Kalifornii, kde postupne otvorili niekoľko prevádzok. Tou poslednou bola v júli 2002 práve Tartine Bakery, v ktorej naplno zúročujú skúsenosti a roky tvrdej driny pri peci.

Tartine_05 Tartine_06 Tartine_07

Zákazníci milujú Chadov chlieb, základom ktorého sú vždy voda, múka a sivá francúzska soľ, ale aj Elisabethine croissanty, pains au chocolat či ďalšie pečené pochúťky. Je prekvapujúce, že Elisabeth je pritom celiatička a jej špecialitou sú delikatesy bez obsahu gluténu.


pripravila: Anna Salvová
foto: Chad Robertson a Eric Wolfinger

Celý článok si môžete prečítať v magazíne Top Fashion jar-leto 2013.




 

    4235

    Súvisiace články