Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Gastro / 30. máj 2013

Reštaurácia, ktorú vedie najlepšia žena ‒ šéfkuchárka

Hovorí sa: „Koľko ľudí, toľko chutí." No aj svet gastronómie má svojich majstrov, ktorí vyčnievajú vysoko nad ostatnými. Kreatívne oko, vycibrené chuťové poháriky, ale najmä chuť do života ich neomylne vedú ku kulinárskym zázrakom, ktoré obdivuje celý svet.

Reštaurácia, ktorú vedie najlepšia žena ‒ šéfkuchárka

31.5.2013

Hovorí sa: „Koľko ľudí, toľko chutí." No aj svet gastronómie má svojich majstrov, ktorí vyčnievajú vysoko nad ostatnými. Kreatívne oko, vycibrené chuťové poháriky, ale najmä chuť do života ich neomylne vedú ku kulinárskym zázrakom, ktoré obdivuje celý svet. Takou je aj španielska reštaurácia Arzak.

Arzak_01


Arzak_02
Jej kulinárske umenie, to je gastronómia s hlbokými koreňmi, osobnosťou a prvkami avantgardy. Čerpajúc z tradície baskickej kuchyne a spôsobu prežívania samotného jedla v tejto komunite sa šéfkuchárka Elena Mari, v súčasnosti najlepšia žena – šéfkuchárka sveta, snaží o evolúciu tohto duchovného dedičstva.


Arzak_03

S neustálou podporou svojho otca Juana, ikony, mentora a zakladateľa reštaurácie Arzak, experimentuje, ochutnáva a doslova čaruje. V špeciálnom laboratóriu, takzvanej „Banke ideí", ktorá sa nachádza hneď vedľa reštaurácie, vedie s tímom kuchárov dlhoročný kulinársky výskum. Možno tu nájsť až 1 600 starostlivo rozdelených a zatriedených chutí a vôní z celého sveta.

Arzak_04

pripravila: Anna Salvová
foto: Arzak



 

    9885

    Súvisiace články