Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 3. jún 2015

TIPY PRE VÁS: pozemský raj v miniatúre - Le Jardin de Monsieur Li

Dejiny Hermès sa začali písať v roku 1837, kedy si Thierry Hermès, výrobca postrojov na kone, otvoril v Paríži svoju dielňu. Rodinné impérium, známe najmä koženými výrobkami neustále rozširovalo svoje portfólio.

TIPY PRE VÁS: pozemský raj v miniatúre - Le Jardin de Monsieur Li

3.6.2015

Dejiny Hermès sa začali písať v roku 1837, kedy si Thierry Hermès, výrobca postrojov na kone, otvoril v Paríži svoju dielňu. Rodinné impérium, známe najmä koženými výrobkami neustále rozširovalo svoje portfólio. Od roku 1951 sa stali jeho neoddeliteľnou súčasťou parfumy, a to vďaka Eau d'Hermès, vôni, ktorá otvorila tento príbeh zosobňujúci remeselné zručnosti, individualizmus a fantázie značky. Dnes nám parížsky módny dom predstavuje najnovší prírastok do kolekcie vôní – záhrad, Le Jardin de Monsieur Li (Záhrada pána Li).

retouched

Pre Hermès je svet miestom poznávania, záhradou podnecujúcou k bádaniu. Jean Claude Ellena nás v roku 2003, hneď po nastúpe na miesto dvorného parfuméra značky, pozval na pomyselnú prechádzku mystickou stredozemnou záhradou prostredníctvom svojej prvej vône pre Hermès – Un Jardin en Méditerranée. Neskôr sa objavili ďalšie vône – Záhrady – Un Jardin sur le Nil, inšpirovaná riekou Níl, na ktorej sa zrodila egyptská civilizácia, Un Jardin aprés la Mousson, zosobňujúca vône indických záhrad rozkvitajúcich po období monzúnových dažďov a nakoniec, Un Jardin sur le Toit, ktorá nás vracia na domácu adresu, slávnu parížsku Rue Saint-Honoré.

jardins
Každá z vôní má jedinečnú identitu i vizuálne aspekty, každá je výsledkom stretu ducha módneho domu Hermès, atmosféry daného miesta a inšpirácie svojho tvorcu.

portrait_jeanclaudeellena1_BriceToul.jpg

V roku 2015 bola impulzom pre vytvorenie novej vône do kolekcie opäť nová kreatívna téma, ktorú módny dom zadal ako „navždy flanér". Jean Claude si ani nemohol priať viac, veď čo môže byť inšpirujúcejšie pre „nos" milovníka Orientu, vyznávača harmónie a cestovateľa, než bytie flanérom, ktorý sa len-tak prechádza a čerpá inšpiráciu. Pre prácu na novom parfume si vybral krajinu, v ktorej sa hovorí, že váš život sa začína dňom, keď si založíte vlastnú záhradu.
Jean Claud Ellena vybral do Číny. Navštívil tu veľa záhrad. Každá bola výnimočná, ale všetky prehovárali rovnakým jazykom jednoty a precíznosti. Potom stvoril vlastnú záhradu. Imaginárne miesto inšpirované symbolickou silou všetkých záhrad, ktoré videl. Pozemský raj v miniatúre – Le Jardin de Mousier Li. Kvetinovo-citrusová vôna aromatického jazmínu, jemne horkých citrusov a životodarnej miazgy symbolizuje ľudskosť každého z nás. Lebo, či sme vzdelaní alebo nie, Číňania alebo nie, záhradníci alebo aj nie, všetci máme v sebe niečo z pána Li. Meno, ktoré hoci je v Číne tak bežné, no nikdy nebude priemerné.
H.PARFUMS.JDMLv5
Le Jardin de Mousier Li, rovnako ako všetky ostatné vône Hermès nájdete výhradne v parfumériách Marionnaud.

pripravila: Jana Zajasenská

 

    22610

    Súvisiace články