Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 29. december 2013

Zimná starostlivosť o citlivú pokožku

Pokožka je v zime dlhé mesiace vystavená rýchlemu striedaniu teplôt, studenému vetru, mrazu a v neposlednom rade aj slnku na horách. Najviac ohrozená je pokožka tváre, ktorá je maximálne vystavovaná negatívnym vplyvom tohto obdobia.

Zimná starostlivosť o citlivú pokožku

29.12.2013

larocheposay_sos_01Pokožka je v zime dlhé mesiace vystavená rýchlemu striedaniu teplôt, studenému vetru, mrazu a v neposlednom rade aj slnku na horách. Najviac ohrozená je pokožka tváre, ktorá je maximálne vystavovaná negatívnym vplyvom tohto obdobia. Dôsledkom je dehydratácia, strata elasticity, drsnosť a tiež nedostatočná ochrana.

Výživa pokožky
Hĺbkovo vyživujúci krém s termálnou vodou z La Roche-Posay obnovuje vrchnú vrstvu epidermy s pomocou MP-lipidov a prináša tak pleti komfort a ochranu. Pleť je pružnejšia, upokojená a oslobodená od bolestivých pocitov, ako sú napínanie, pálenie a štípanie. K dispozícii je ultra jemný krém Nutritic Intense určený pre suchú až veľmi suchú citlivú pleť, ako aj bohatý a ultra výživný krém Nutritic Intense Riche pre veľmi suchú pleť.

larocheposay_sos_02

Hydratovanie pokožky
Vedeli ste, že chlad spôsobuje vyparovanie vody z pokožky? Nevyhnutným prípravkom v zime je preto hydratačný krém, ktorý pleť vyživuje a zároveň na nej vytvára ochrannú bariéru, zamedzuje strate vody a zmierňuje pôsobenie vonkajších vplyvov. O svoju pleť sa môžete pravidelne starať s hydratačným krémom na citlivú pleť Hydreane Extra Riche s veľmi výživnou a bohatou textúrou, ktorý hydratuje a vyživuje pleť a zároveň znižuje jej citlivosť vďaka hydrolipidom a termálnej vode z La Roche-Posay. Vyskúšať môžete aj Hydreane Riche s ľahšou výživnou textúrou. Na rozjasnenie pleti je zasa ideálny zjednocujúci zafarbený Hydreane BB krém, ktorý v jednom kroku hydratuje, upokojuje a chráni pleť pred UV žiarením. Dostupný v dvoch odtieňoch.

Výživa pre pery a ruky
Pokožka na perách trpí v zime najviac, pretože je veľmi tenká, a teda ľahko vysychá a praská. Pravidelné a opakované použitie výživného balzamu Cicaplast pery ochráni a zjemní. Veľmi oslabené a vysušené sú aj ruky. Použiť môžete napríklad krém Cicaplast, ktorý upokojuje, chráni a opäť obnovuje ich prirodzenú kožnú bariéru.

larocheposay_sos_03

Proti začervenaniu
Popri strese, fyzickej záťaži alebo korenenej strave spôsobujú nadmerné prekrvenie pleti, vedúce niekedy až k popraskaniu žiliek, aj extrémne vonkajšie vplyvy ako chlad. Citlivá pleť reaguje na tieto dráždivé vplyvy ešte výraznejšie. Krém Rosaliac Ar Intense obsahuje Ambophenol, patentovanú aktívnu látku, ktorá cielene a dlhodobo zmierňuje začervenanie pleti, sťahuje veľkosť ciev a posilňuje ich steny. Okamžite upokojuje podráždenie pleti s preukázaným antirecidívnym účinkom.

Starostlivosť o telo
Aj keď sú mnohé časti nášho tela počas zimného obdobia zahalené vrstvami oblečenia, chladný mráz a prekúrené prostredie zanechajú svoje stopy. Pokožka tela preto vyžaduje zvláštnu vyživujúcu starostlivosť. Sprchový gél by mal byť obzvlášť v tomto období vyživujúci a hydratačný a chýbať by nemal ani hydratačný telový krém. Starostlivosť o suchú, veľmi suchú, podráždenú až atopickú pokožku preberá rad Lipikar s termálnou vodou z La Roche-Posay. Vďaka obohateniu o lipidy hydratuje, vyživuje a zjemňuje pokožku tela a navracia jej pocit komfortu.

pripravila: Anna Salvová
foto: La Roche-Posay/L´Oreal Press


 

    11576

    Súvisiace články